Bij de aangekondigde controles van vorige maand werden in Arendonk, Ravels en Retie bijna zeshonderd boetes uitgeschreven. © MARC HERREMANS - MEDIAHUIS

Politie kondigt zelf aan waar ze gaat flitsen in januari

ARENDONK, RAVELS, RETIE -

Een gewaarschuwd bestuurder is er twee waard. In negen straten in Arendonk, Ravels en Retie worden deze maand snelheidscontroles uitgevoerd. Dat laat de politie Kempen Noord-Oost zelf weten op de website en Facebook-pagina.

Eddy Meulemans

In Arendonk stellen de agenten in januari hun flitscamera op in de Poederstraat, de Hokken en de Hertevelden. In Ravels moet je extra opletten in Gemeentelaan, Tilburgseweg en Weeldestraat. In Retie gaat het om Turnhoutsebaan, Pontfort en Kloosterstraat. Bovenop de aangekondigde snelheidsmetingen gaan ook de trajectcontroles en de niet-aangekondigde controles onverminderd voort, zo geeft de politie nog mee.

Bijna 600 pv’s

Ook in december lieten de agenten van de lokale politie vooraf al weten naar welke straten ze hun mobiele snelheidspatrouilles zouden uitsturen. Toch liepen nog bijna 600 bestuurders tegen de lamp. Zo werden in Klein Ravels alleen al 209 boetes uitgeschreven. In de Nieuwstraat en op de Molsebaan in Retie werden 191 processen-verbaal opgemaakt. Op de Roobeek in Arendonk reed 12% te snel. (ema)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners