Restaurant Lewis.© Joris Herregods

Een nieuwe zaak voor Lewis en ander lekker nieuws uit Antwerpen

Culinair Antwerpen is altijd in beweging. Wij geven je elke week drie tips.

Michel Van der Auwera

Bar Raket: van krabcakes tot softijs

Thomas Snijders en zijn team.© Michel Van der Auwera

Thomas Snijders en David Oosterom van restaurant Lewis openen een nieuwe zaak: Bar Raket. In tegenstelling tot Lewis hier geen gedresseerde borden, maar puur de eenvoud van het product. Op de kaart kom je wel enkele Lewis-klassiekers zoals de steak tartaar of beuling met kikkererwten tegen. Daarnaast ook nog versgemaakte charcuterie, krabcake met noordzeekrab en croque monsieur gebakken in echte boter. Als afsluiter zullen weinigen kunnen weerstaan aan het vers gedraaid softijs met verrassende toppings. Eten doe je aan de toog (20 plaatsen) of aan een van de kleine tafeltjes. Lunchen kan van 12 tot 14u en dineren vanaf 18u.

Bar Raket, Bresstraat 10, 2000 Antwerpen - www.barraket-antwerp.be

Nieuwe broodjeszaak … met boterhammekes

Boterham van Victor.© Michel Van der Auwera

Victor Avonds van restaurant Victor heeft nu ook een lunchplek geopend aan de overkant van de Sint-Paulusplaats. Op de kaart boterhammen van versgebakken zuurdesembrood. Als beleg kaas met mosterd en gepekelde groenten, een caesar salade, makreel en de ‘Vicky’s cheese steak’, een variant op de Philly cheese steak, maar dan met zachtere mimolettekaas.

Een opvallende snack is ‘een Keteltje’ (beulingbroodje), genoemd naar het vroegere café in de buurt. De drankkaart is beperkt tot filterkoffie, één soort thee, een zelfgemaakte icetea, cider en wijn. In de lunchbar zijn enkele zitplaatsen, maar het is vooral een adres voor takeaway.

Boterhammen Victor, Oude Mansstraat 34 (hoek Sint-Paulusplaats), 2000 Antwerpen

boterhammenvictor.be

© Michel Van der Auwera

Humm breidt uit met deli voor uithaalmaaltijden

© frederik beyens

Bij liefhebbers van vegetarische en vegan gerechten is Humm een populair adresje. Sinds december is het restaurant uitgebreid met een deli. Ook hier ligt de klemtoon op gerechten uit het Midden-Oosten, zoals vier verschillende soorten hummus en gepekelde groenten. Je kan er dus kant-en-klare maaltijden uithalen om thuis te eten of ‘streetfood on the go’ bestellen om bijvoorbeeld op een bankje op de Dageraadplaats te verorberen. Alle ingrediënten die in de gerechten verwerkt worden zijn ook apart te koop. Door de uitbreiding is er een keuken bijgekomen en meer ruimte om te experimenteren. Net zoals in het restaurant gaat Humm Deli voor zero waste.

Humm Deli, Dageraadplaats 31, 2018 Antwerpen, www.humm.love/en/deli