De eerste Cultuurprijs van Hulshout ging naar F’josterwaak, een vierdaags evenement in Houtvenne dat vorige lente voor het eerst plaatsvond.  © RR

Eerste Hulshoutse Cultuurprijs gaat naar dorpsfeest F’josterwaak, Cultuurpluim voor Davy Leers

Hulshout -

Het lokaal bestuur van Hulshout reikte zondag voor het eerst een Cultuurprijs en Cultuurpluim uit tijdens de gemeentelijke nieuwjaarsreceptie. F’josterwaak, een nieuw vierdaags dorpsfeest in Houtvenne, ging met de prijs aan de haal. De pluim ging naar Davy Leers, drijvende kracht achter de Hulshoutse theatervereniging Born2Act.

Kristof Van Rompaey

Het lokaal bestuur van Hulshout is blij met de uitreiking van de nieuwe prijzen. “Na enkele moeilijke coronajaren leeft de socio-culturele sector weer op en dat is ook in Hulshout goed zichtbaar”, klinkt het. “Er werden enkele mooie kandidaturen ingediend. De jury had er dus geen simpele opdracht aan om de winnaars van de nieuwe prijzen te kiezen.”

LEES OOK. Verenigingen zetten schouders onder eerste editie van F’Josterwaak: “Ben je nu 9 of 99, we hebben voor iedereen wel iets in petto”

De Cultuurprijs ging naar F’josterwaak, een nieuw vierdaags dorpsfeest in Houtvenne, in de volksmond ook wel bekend als Josterwaak. “Tal van plaatselijke verenigingen zetten er de schouders onder met steun van het lokaal bestuur en erfgoedcel Kempens Karakter”, zegt schepen van Cultuur Elien Bergmans (CD&V). “De jury oordeelde dat de verenigingen een uitzonderlijke prestatie leverden door dit project succesvol te organiseren na de zware coronaperiode.”

Born2Act

Met de Cultuurpluim beloont het lokaal bestuur een persoon of vereniging die zich op een opmerkelijke en/of aanhoudende manier onbaatzuchtig heeft ingezet voor het culturele leven in de ruime zin. Die trofee ging naar Davy Leers. “Met meer dan twintig jaar ervaring en al 45 regies achter zijn naam in de theater- en filmwereld is hij uitgegroeid tot een artistieke duizendpoot die de drijvende kracht is achter de Hulshoutse theatervereniging Born2Act.”

Schepen van Cultuur Elien Bergmans overhandigt de eerste Cultuurpluim aan Davy Leers, bezieler van Born2act

Schepen Bergmans overhandigde de trofeeën en Hulshoutse cadeaubons aan de winnaars. Ook de andere ingezonden kandidaten kregen felicitaties van de jury voor hun bijdrage aan het socio-culturele leven in Hulshout.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners