Het logo werd voorgesteld tijdens de nieuwjaarsdrink.  © Marc Pëeters

Nieuwe huisstijl en logo voor de gemeente: “Herenthout vindt het fijn je terug te zien”

Herenthout -

De gemeente Herenthout heeft een nieuw logo en een nieuwe huisstijl gelanceerd. Het lokale bestuur wil zich met dit logo op de kaart zetten en zich onderscheiden als een levendig dorp met eigenheid, met aandacht voor mens en omgeving en waar het bovendien nog gezellig is ook.

Marc Peeters

Het is al van 2009 geleden dat de gemeente Herenthout een nieuw logo introduceerde. Het ging toen om een rij gekleurde huisjes met als baseline ‘een stoet van mensen’. “Na al die jaren was er nood aan vernieuwing”, meent burgemeester Stijn Raeymaekers (Eenheid). De huidige huisjes werden gesloopt en een nieuwe opdracht werd uitgeschreven.

Hey Hey, een brand strategy en design studio uit Westerlo, kreeg de opdracht toegewezen en ging samen met een werkgroep bestaande uit vertegenwoordigers van de verschillende gemeentelijke departementen en de politiek aan de slag. Om het nieuwe logo vorm te geven, werd vertrokken vanuit de onlangs ontwikkelde missie en visie. In Herenthout werkt iedereen mee, ontmoeten we elkaar, verzekeren we de toekomst, is iedereen gelijk en is het gezellig.

Het nieuwe logo met slogan: zo weet iedereen meteen hoe je Herenthout echt moet uitspreken hrtht. © RR

De bezoekers van de gemeentelijke nieuwjaarsdrink kregen het logo en de slogan zondag in primeur te zien. De keuze viel op een ontwerp bestaande uit een rode stip, misschien wel een blaadje confetti, en de letters Hrtht. Met dit logo wil Herenthout zich op zijn eigen(wijze) manier onderscheiden van de omliggende gemeentes. Niemand zal Herenthout ooit nog verkeerd uitspreken: Hrtht. Huirtuit of Herrentaawt zijn immers foute varianten de blijven de kop op steken, maar het blijft fijn om er terug te keren. Vandaar de nieuwe slogan ‘Fijn je terug te zien’.

Frisse wind

Samen met het logo werd een heel nieuwe huisstijl ontwikkeld, waarbij alle externe communicatie vanuit de gemeente een nieuwe look krijgt. Zo werd ook de website grondig onder handen genomen, met extra veel aandacht voor duidelijke info en een brede toegankelijkheid van de meest gezochte onderwerpen. “De hele vernieuwing zal een figuurlijke frisse wind door Herenthout laten waaien”, meent de burgemeester.

In navolging van dit groot project, werd ook de huidige dienstverlening onder de loep genomen. Er waren namelijk steeds meer verzuchtingen over de huidige bereikbaarheid van de gemeente. Zo zijn de openingsuren van het gemeentehuis aangepast en zijn er heel wat zaken waarvoor je niet langer een afspraak moet maken en waarvoor je zo kan langskomen aan het onthaal.

www.herenthout.be

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners