De oude OCMW-huisjes moeten plaats maken voor een wooncoöperatie. © Filip Spoelders

Vergunningsaanvraag voor coöperatief woonproject aan Hovese Kievietslaan is ingediend

Hove -

De partners die een coöperatief woonmodel aan de Kievietslaan van Hove willen bouwen hebben hun ontwerp klaar. Ook de vergunningsaanvraag is ondertussen vertrokken.

Het woonproject moet in de plaats van de sociale woningen van het OCMW komen. Deze woningen in de Vogeltjeswijk zijn aan vervanging toe waardoor het OCMW aanklopte bij Wooncoop. Voor het ontwerp werd OM/AR architecten aangeduid.

Na een eerste toelichting aan de buurt en kandidaat-bewoners werden de schetsen omgezet naar een definitief plan. Verdeeld over twee fases zullen er negen en dertien wooneenheden worden opgetrokken. Bij een wooncoöperatie investeren de bewoners in aandelen van de coöperatie en die investeert in de woonprojecten. Zo worden de bewoners mee eigenaar van de projecten.

Als onderdeel van de aanvraag volgt er een openbaar onderzoek waarbij de geïnteresseerden en buren op dinsdag 24 januari welkom zijn voor een presentatie vanaf 19.30 uur in zaal Da Capo. Inschrijven kan via Wooncoop. Die zal tijdens de infoavond meer uitleg geven over hoe toekomstige bewoners zich kunnen aanmelden. (fisp)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners