Caroline en Laurent zien de studenten graag komen. © RR

Bewoners van woonzorgcentrum Immaculata bieden studieplekken voor studenten aan

Edegem -

Naast vrijetijdscentrum Kruispunt en Het Bolwerk kunnen de Edegemse studenten in het weekend op een derde locatie komen studeren. Woonzorgcentrum Immaculata zet namelijk zijn deuren open voor deze eerste blokperiode van het jaar.

De afgelopen jaren zette Jong N-VA zich graag in om rustige studeerplekken te creëren tijdens blok- en examenperiodes. Maar nu komt er met Immaculata een verrassende locatie bij.

“We spelen voor de vijfde examenperiode op anderhalf jaar tijd in op de toenemende vraag naar studieplekken. De jongeren kunnen zich bij Immaculata in stilte en op een gezellig warme plek voorbereiden op hun examens. Tijdens een pauze slaan ze een babbeltje met de bewoners. Ouderen en jongeren die elkaar gezelschap houden, lijkt ons een mooie synergie tijdens deze kille periode”, zegt Jimi Claeys als voorzitter van Jong N-VA Edegem.

De studenten kunnen tijdens het weekend in het rusthuis gaan blokken. © RR

In het rusthuis hangt een lijst uit van bewoners die graag bezoek ontvangen van de studenten. Jimi kreeg meteen een plek aangeboden. “Ik had mezelf amper voorgesteld of kreeg al een werkplek in de kamer van Caroline aangeboden. Ze vertelde fier dat ze binnenkort 73 jaar getrouwd is met haar man Laurent. Bewoners zoals Caroline stimuleren ons zeker om hard te werken. Dankzij de gesprekken voelen de senioren zich waardevol, want dat zijn ze nog steeds.”

Verder is er een babbelbox waar beide generaties elkaar beter leren kennen door samen een spelletje te spelen of een wandeling te maken. Dagelijks verantwoordelijke van het Immaculata Ilse Van Montfort ziet voordelen: “Ik kan me voorstellen dat het de bewoners doet denken aan de tijd toen ze zelf nog studeerden. Voor de jongeren kan het een kennismaking met ouderenzorg zijn. We hebben verschillende vacatures voor studenten openstaan, zowel zorggerelateerd als logistiek.” (fisp)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners