De sfeer van het WK hockey kan je de komende weken beleven bij HC Blackbirds in Massenhoven, met tal van acties. ©  rr

HC Blackbirds supportert mee voor Red Lions tijdens WK met acties voor goede doel

Zandhoven -

Nu vrijdag 13 januari start het WK Hockey in India voor de mannen. De finale wordt gespeeld op 29 januari. In 2018 werd het Belgisch nationaal hockeyteam Red Lions in India wereldkampioen. In de kantine van HC Blackbirds in Massenhoven kan je komen supporteren en worden tal van acties op touw gezet voor het goede doel om de hockeysport te promoten.

Kristin Matthyssen

De Rode Duivels maakten de verwachtingen niet waar op het WK, maar de Red Lions hebben wel nog alle troefkaarten in handen. Na hun wereldtitel in 2018 hebben zij hun zegereeks verder gezet door achtereenvolgens ook Europees en Olympisch kampioen te worden. Op vandaag zijn ze nog steeds mee topfavoriet als nummer 2 op de wereldranking. Overigens wordt het volgende WK in 2026 in België en Nederland georganiseerd.

Poster voor bedrijven

“Omdat we graag onze geliefde sport in de kijker zetten, hebben we een aantal acties op touw gezet”, meldt Steven Thiré, bestuurder van HC Blackbirds vzw. “We hebben sinds kort een nieuw groot digitaal scorebord waar we voor, tijdens en na de matchen reclame kunnen maken voor bedrijven. Als bedrijven in de ruime regio rond Zandhoven met onze poster (zie website en facebookpagina) mee supporteren voor de Red Lions en ons hiervan een foto bezorgen, dan maken wij gedurende 1 maand reclame voor hen op het grote scherm. Op die manier hopen we dus voor meer aandacht voor het hockey in het algemeen en voor meer supporters voor de Red Lions te zorgen.”

Bedrijven kunnen zich inschrijven via de site van HC Blackbirds. “Wij gaan persoonlijk de posters bij hen afgeven. Bedrijven hoeven zich dus enkel te registreren en het is volledig gratis en zonder enige echte verplichting, behalve dan dat ze ons het bewijs moeten sturen dat ze de poster op een zichtbare plaats hebben gehangen. Het meest voor de hand liggend lijken winkels met een etalage te zijn maar ook andere bedrijven komen in aanmerking met een beetje creativiteit. Op de poster is trouwens ook een QR-code voorzien waar mensen een gokje kunnen wagen voor het goede doel op de scores van de Red Lions (zie verder). We hebben ook via social media de actie al online gezet via Facebook en Instagram.”

HC Blackbirds laat aan bedrijven ook de mogelijkheid om als eventuele tegenprestatie een gift te doen aan Joth vzw, maar dat is absoluut niet verplicht.

Live en uitgesteld WK kijken op club

Aangezien het WK in India wordt gespeeld zijn de uren verre van ideaal. Zo worden quasi alle poulewedstrijden van de Red Lions op de middag gespeeld. “De eerste match is nu zaterdag en dat kunnen we dus live uitzenden op de club. We verwachten dat er heel wat ploegen tussen de wedstrijden van de wintercompetitie door, zullen komen kijken. Ook wie niks met de club te maken maar wie mee hockey wil komen kijken, is zeker welkom. De twee andere poulematchen gaan we in uitgesteld relais uitzenden. De club is ondertussen gegroeid tot 550 spelende leden en we hopen dus op een leuke opkomst. Vanaf de achtste finales, gaan we live uitzenden op de club als het kan, als niet telkens in uitgesteld relais. Zo hopen we de finale op zondag 29 januari te kunnen uitzenden met de Red Lions.”

Pronostieken voor het goede doel

“Als vereniging hebben we ook een maatschappelijke rol te spelen”, zegt Thiré. “Zo hebben we tijdens de coronaperiode de opbrengst van onze quiz van 3.000 euro geschonken aan het goede doel. We zijn van plan om dat nu opnieuw te doen en voor de wedstrijden een pronostiek te organiseren. Er zijn mooie prijzen te winnen. Er worden ook exclusieve t-shirts van Osaka X Blackbirds verkocht samen met een gokje.”

De opbrengsten worden geschonken aan Joth vzw, een inloophuis en warme veilige plek voor jongeren tussen 12 en 25 jaar uit Zandhoven en omgeving.

Alle info op www.hcblackbirds.be en de sociale media van de hockeyclub.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners