Probleem met irritante fluittoon opgelost: firma Adams zet buitenalarm af en ontdekt ongewenst nachtelijk bezoek op camera

Massenhoven -

Massenhoven werd sinds begin 2023 geteisterd door een irritante fluittoon. De firma Adams ontdekte nu dat de veroorzaker haar buitenalarm is. Intussen werd uit camerabeelden duidelijk dat het alarm op 2 januari om 3.28u geactiveerd werd door ongewenst nachtelijk bezoek.

LEES OOK. Schelle fluittoon teistert Massenhoven en houdt sommige inwoners ’s nachts wakker

De firma Adams zit zelf verveeld met de zaak en wist niets over de problemen door een samenloop van omstandigheden. “Het was bouwverlof en kerstvakantie”, zegt Ronny Adams. “Tot Nieuwjaar woonde er nog een bewoner in de Zagerijstraat die ons verwittigde bij vreemde zaken, maar die is dus net verhuisd. Normaal zijn mijn schoonbroer, broer en ik altijd bereikbaar.”

Het schel geluid werd veroorzaakt door het buitenalarm. “Eigenlijk een vooralarm om ongewenst bezoek te verjagen”, legt Adams uit. “Vandaar dat het zo’n irritant signaal geeft. Wij hebben intussen op de camerabeelden gezien dat er op 2 januari om 3.28u indringers op de koer rondliepen. In ons depot in Beerse hebben we vorig jaar twee keer mazoutdieven over de vloer gehad, die twee keer 1.000 liter mazout hebben gestolen. In Massenhoven weten we nog niet of er iets weg is.”

Om die reden is het buitenalarm belangrijk voor het bedrijf. “Normaal krijg ik een sms als het alarm twee of drie keer afgaat, want het kan ook altijd per ongeluk door een vogel of kat worden geactiveerd. In dit geval heb ik die sms’en niet gekregen. We gaan nu na waar dat technisch defect zit en zullen zorgen dat het niet meer gebeurt. Ik begrijp dat het een zeer irritant geluid is.” (kma)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Bekijk meer ATV