©  lce

Internationaal debuut op de piste voor Jarne Van Dyck

Jarne Van Dyck zette afgelopen weekend een bijkomende stap in zijn nog jonge wielerloopbaan. De Itegemnaar nam in het Nederlandse Apeldoorn met de nationale selectie voor de eerste keer deel aan de internationale, drie dagen durende pistemeeting ‘The Next Generation’. “Het was een heel leerrijke ervaring”, meldde hij na afloop.

Als eerstejaarsjunior behaalde Jarne Van Dyck brons op het jongste BK baanwielrennen in zowel de puntenkoers als de sprint. Hij werd daarom prompt geselecteerd voor de internationale pistemeeting ‘The Next Generation’, die de afgelopen dagen in het Nederlandse Apeldoorn plaatsvond. Hoewel er voor de uiterst jonge Belgische junioren­ploeg geen hoofdrol was weggelegd, wisten ze toch rond een bevredigende tiende plaats stand te houden in een sterk deelnemersveld. “Met uitzondering van Italië waren alle West-Europese landen vertegenwoordigd. De concurrentie was dus erg groot”, aldus Van Dyck.

“Maar de resultaten waren in zekere zin ondergeschikt. Het was vooral de bedoeling een eerste ervaring op dit niveau op te doen, en daarin voel ik mij zeker geslaagd.” Daarmee zijn voor Jarne Van Dyck de winterse piste-activiteiten achter de rug. “Ik koers op de piste omdat ik dat graag doe, maar zie dat ook in functie van het wegwielrennen”, aldus Van Dyck, die nu uitkijkt naar het nakende wegseizoen als junior bij zijn nieuwe team Dakwerken Crabbe-CC Chevigny. (lce)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Baanwielrennen