©  BELGA

©  BELGA

©  BELGA

1 / 3
thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:

Onmondig KV Mechelen gaat onderuit aan de Gaverbeek en ziet Zulte Waregem wat dichterbij sluipen

KV Mechelen heeft het nieuwe jaar ingezet met een 2-0-nederlaag tegen Zulte Waregem. Geel-rood kon een prachtige vrije trap van Rommens niet uitwissen en na rust kneep Gano KVM vanop de stip helemaal dood. Malinwa blijft zo bivakkeren in de onderste regionen van het klassement, terwijl Zulte Waregem de rode lantaarn weer aan Seraing doorgeeft.

Yannick De Boeck

LEES OOK. KV Mechelen-spelers steken beloftendoelman Falchou hart onder de riem na zwaar auto-ongeval

In aanloop naar hun onderlinge duel vertoefden KV Mechelen en Zulte Waregem in hetzelfde schuitje. Terwijl een plaats in de kwartfinale van de Croky Cup komende woensdag een schaars lichtpuntje vormde, bevonden beide teams zich in een periode van sportieve laagconjunctuur in de Jupiler Pro League. Zulte Waregem had nog steeds de rode lantaarn in handen, terwijl Malinwa in zijn laatste drie competitieduels (exclusief de gestaakte match tegen Charleroi, red.) slechts twee op negen pakte.

Selectiezorgen voor Defour

Toch was er ook één groot verschil. Mbaye Leye kon met aanwinsten Ruud Vormer en Christian Brüls een flinke kwaliteitsinjectie in zijn ploeg pompen. Het tweetal moest Essevee door ‘Operatie Redding’ loodsen. KV Mechelen had zijn voeten iets meer uit het degradatiemoeras, maar acute selectieproblemen baarden KVM-coach Defour en de Mechelse burger zorgen. Coucke (ziek), Mrabti en Bijker (geblesseerd) haakten af. Tel daarbij de vertrokken Peyre, de bestaande lijst afwezigen (Vanlerberghe, Bolingoli, Ngoy, Falchou en ook Engvall nog) en het kwartet ‘gedumpten’ (Oum Gouet, Hernandez, Swers, Wouters) en je komt aan een flink herleide selectie. Zo bevolkten namen als Annell, Mukau, Bafdili en Antonio de Mechelse invallersbank. Thoelen stond onder de lat, Van Hoorenbeeck en Malede startten eveneens.

©  BELGA

Voor de aftrap staken de Mechelaars met een welgemeende ‘Sterkte Rayyane’ hun collega Rayyane Falchou een hart onder de riem. De 18-jarige doelman herstelt momenteel van een verkeersongeval, waarin hij eind 2022 als passagier betrokken was.

Beauty van Rommens, Schoofs op lat

De thuisploeg uitte meteen zijn goede bedoelingen en trok naar voren. Bij een kopduel stopte een onbesuisde Verstraete Vormer onder de graszoden. Dankjewel, zei Nicolas Rommens. De ex-speler van Westerlo borstelde een vrije trap enig mooi in de winkelhaak. Thoelen stond aan de grond genageld. Geel-rood geraakte moeilijk uit de omknelling en Derijck kopte een nieuwe kans hard op doel. Thoelen hield KV in de match. Dat deed hij ook op een vrije trap van Brüls, die gevaarlijk richting eerste paal zoefde. Ondertussen had een aanvallend onmondig KV Mechelen ei zo na de gelijkmaker laten optekenen. Een schot van Schoofs, randje zestien, spatte uiteen op de lat. De Limburger greep zich naar de haren. Verstraete probeerde het even voor de rust ook een keertje, maar Bossut pakte makkelijk.

Elfmeter doet boeken toe

KV Mechelen kwam gretig uit de kleedkamer en kreeg al snel een goede doelkans. Walsh poeierde het leer op doel, Bossut reageerde alert. Aan de overzijde bokste een sterke Thoelen een voorzet van Ciranni net voor de neus van Gano weg. Enkele tellen later hield de doelman de doorgebroken spits opnieuw van de 2-0, al was er gevlagd voor buitenspel. Malinwa reageerde via de groeiende Malede. Met een prima hakje schotelde hij Walsh een nieuwe kans voor. Alweer hield Bossut zijn netten schoon. De wedstrijd leek plots alle kanten op te kunnen, tot Lavalée in eigen zestien aan het truitje van Vormer ging hangen. Strafschop, oordeelde ref Bert Put resoluut. De VAR bekeek voorafgaand buitenspel maar overrulede niet, Gano faalde niet: 2-0 en boeken toe. De 3-0 van Gano kwam er ondanks enkele kansen in de slotfase niet meer, Sissako trof nog de lat.

Opmerkelijke statistiek nog: met Van Hoorenbeeck, Walsh, Lavalée, Verstraete en Bates pakten de vijf meest verdedigende veldspelers van Kavé allemaal geel... Defour haalde jonkies Soelle Soelle, Robberechts en Mukau nog van zijn bank. Tevergeefs, de drie punten bleven aan de Gaverbeek, waardoor Zulte Waregem de rode lantaarn weer richting Seraing stuurde. KV Mechelen trekt met kopzorgen naar het bekerduel van woensdag in Kortrijk.

LEES OOK. ONS OORDEEL. Doelman Thoelen uitblinker bij ondermaats KV Mechelen

MEER OVER KV Mechelen