Helene Mertens probeert een smash te blokkeren. © koen fasseur

Fixit Kalmthout wint zespuntenmatch tegen VH Leuven: “Nooit gedacht te verliezen”

De vrouwen van Fixit Kalmthout hebben in de kelder van het klassement drie belangrijke punten gepakt tegen Volley Haasrode Leuven. Uitblinkster Robyn Theuns en maats wonnen met 3-0 en hebben nu als voorlaatste een kloof van vier punten op hun directe concurrent. Fixit Kalmthout komt door deze zege op twee punten van Tchalou.

“Ik denk dat we vanavond (zaterdag, red.) een collectief sterke wedstrijd gespeeld hebben tegen een rechtstreekse concurrent”, zegt Theuns, die samen met Helene Mertens de thuisploeg op sleeptouw nam in de eerste set waarin Fixit ondanks het missen van zeven opslagen er toch in lukte die set binnen te halen. “We namen in die eerste set teveel risico bij onze opslagen, maar dat hebben we vanaf set twee goed weten op te vangen. De opdracht was om in dat onderdeel de fouten tot een minimum te beperken en niet voluit voor het punt te gaan.” Iets wat Fixit ook lukte, want het miste nadien nog amper drie opslagen.

Naast die mindere opslag had de thuisploeg ook in sets één en twee de nodige problemen om het beslissende punt te scoren. In set één liet het Leuven bij 24-20 nog terugkomen tot op één punt, in set twee gaf het een 23-20 nog bijna uit handen. “Tja, dat is zowat het verhaal van dit seizoen. Op het einde kruipt het in het hoofd dat we de set bijna binnen hebben en dan gaan we iets te voorzichtig spelen en willen we vooral geen foutjes maken. Uiteindelijk zijn we erin geslaagd het kopje erbij te houden en 2-0 uit te lopen. In de derde set konden we hen voortdurend onder druk te zetten. We pakken hier drie belangrijke punten tegen een directe concurrent en slaan een kleine kloof. Ik had, zelfs op de moeilijke momenten, nooit het gevoel dat we deze wedstrijd uit handen zouden geven”, blikt Theuns tevreden terug op de mooie overwinning.

Helene Mertens blinkt uit

Helene Mertens, aanvallend en blokkerend de uitblinker bij Fixit, bevestigde dat gevoel. “Ik voelde meteen dat we deze wedstrijd naar ons toe zouden trekken. Zij hebben ons ook geen enkel moment onder druk kunnen zetten, kwamen enkel dreigen op de momenten dat wij in de fout gingen. We laten die laatste plaats opnieuw wat verder achter ons en ik hoop dat we er nog in slagen om ook van deze voorlaatste plaats en de bijhorende play-downs af te geraken.” (mabe)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Volleybal