Het openingsdoelpunt van Rabbi Mwenda (archief) leverde uiteindelijk geen punten op voor Rupel Boom. © GOYVAERTS

Rupel Boom slikt vier doelpunten op het veld van La Louvière: “Zwaar overdreven score”

Rupel Boom kreeg, ondanks een vroege voorsprong, een zware 4-1-nederlaag te slikken op bezoek bij La Louvière. Toch was trainer Kevin Nicaise positief over de prestatie van zijn ploeg.

“De uitslag laat misschien vermoeden dat we weggespeeld zijn, maar niets is minder waar. Het was een vrij gelijkopgaande partij. We kwamen vrij snel op voorsprong, maar gaven die te snel weer uit handen. Voor de rust kregen we elk nog één grote kans. We lieten de onze liggen en zij scoorden wel. Dat is het verhaal van de eerste helft. Na de pauze kregen zij twee goedkope strafschoppen en lieten wij nog twee à drie mogelijkheden onbenut. En dan krijg je dus een zwaar overdreven eindscore. Maar de prestatie op zich was best wel goed. Daar kunnen we op verder bouwen.”

Intussen komen er geruchten naar buiten dat heel wat spelers moeten vertrekken deze maand. “Daar kan ik weinig over zeggen. Dat is werk voor het bestuur. Het klopt dat we waarschijnlijk met een veel kleinere kern de terugronde zullen moeten afwerken en dat men mij gevraagd heeft om de betere jeugdspelers te integreren. Maar wie er allemaal vertrekt, is nog niet duidelijk. Ik reken bovendien niet op wintertransfers. Er moet in eerste instantie gesaneerd worden. Maar in de komende weken hoop ik wel op wat meer keuzemogelijkheden”, aldus de T1.

Deze situatie zou voor onzekerheid kunnen zorgen bij de spelersgroep: “Ik denk dat het in ieders belang is dat er zo snel mogelijk duidelijkheid komt over wie mag blijven en wie moet vertrekken. Maar ik heb zeker niet te klagen over de inzet op training. We werken gewoon verder. Ik zag in La Louvière geen aangeslagen ploeg”, aldus Nicaise. (pni)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Lagere reeksen