De oudejaarsfuif in zaal Den Oven. © SL Events

Geslaagde oudejaarsfuif motiveert SL Events tot meer: “We willen vier keer per jaar iets organiseren”

Boom, Rupelstreek -

Het nieuwe jaar belooft in de Rupelstreek voor jongeren meer animo te brengen. Een eerste geslaagde oudejaarsfuif in Den Oven in Boom is de motor voor het gloednieuwe SL Events om enkele keren per jaar een evenement op poten te zetten.

In zaal Den Oven vierden bijna 800 jongeren met ‘Good Intentions’ de overgang van oud op nieuw. “Eerlijk gezegd was het met een bang hartje”, zegt Anna Cornelis van Den Oven. “Onze zaal richt zich voornamelijk tot evenementen als bedrijfsfeesten, beurzen en productvoorstellingen. Met een gemiddelde leeftijd van 23 jaar was het onze jongste doelgroep tot nu en was het afwachten wat het zou geven. Maar het was een plezier deze jonge generatie te mogen ontvangen. Alles is rustig en respectvol verlopen. De jonge organisatoren mogen trots zijn op hun event. Dat mag toch ook eens worden gezegd.”

Ook de organisatoren van SL Events blikken tevreden terug en het motiveert hen geregeld iets nieuw op poten te zetten. SL Events is gegroeid uit een groepje jongeren die eerder ervaring opdeden met het San Luce Festival in Reet. “Met een kernploeg van een vijftal mensen willen we graag op onze eigen benen staan en zelf dingen organiseren”, vertelt Viktor Segers.

Zomerfestival

“Daarbij willen we verschillende concepten uittesten. Doel is om vier keer per jaar, een in elk seizoen, een evenement te organiseren: twee grotere evenementen met oudjaar en in de zomer en twee fun/experimentele, kleinere events. Uiteindelijke ambitie is om binnen dit en drie jaar opnieuw uit te pakken met een groot zomerfestival.”

“De oudejaarsfuif is alleszins al een terugkomer”, kondigt Segers aan. “De jongste jaren was hier in de Rupelstreek voor jongeren met oudjaar niets meer te beleven en ‘Good Intentions’ maakte duidelijk dat er nood aan is. Eind maart willen we een rockfeestje op poten zetten. Daarnaast zijn we aan het bekijken hoe we komende zomer met SL Events mee invulling aan andere organisaties kunnen geven.”

Een terugblik op de oudejaarsfuif en info over toekomstige evenementen vind je op SL Events.

Bart Roggeman

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners