© Jeroen Hanselaer

De WEEK VAN SACHA. Wit poeder? Dan het liefst bloemsuiker op smoutebollen

Antwerpen -

Elke zaterdag blikt een stadsreporter terug op de gebeurtenissen van de voorbije week.

Sacha Van Wiele

Beste Antwerpse schepencollege, bij elk nieuw jaar hoort een nieuwjaarsbrief waarin de beste wensen worden overgemaakt.

Beste burgemeester Bart De Wever. We wensen u dat het enige witte poeder op de Antwerpse straten de poedersuiker is van de smoutebollen op de Sinksenfoor. Dat alleen in de Zoo de Antwerpenaar wordt geconfronteerd met een cobra. Dat de politie jongeren op het rechte pad brengt door hen streng toe te spreken in plaats van met een ‘pedagogische tik’ met een matrak.

Beste schepen Koen Kennis. We wensen u een aangename en veilige fietsrit door de stad toe op een tandem met uw collega Tom Meeuws. Dat trams en bussen comfortabel zijn en op tijd rijden. Dat u uw collega’s niet moet dwingen om opnieuw te besparen om de stadsfinanciën gezond te houden.

Beste schepen Annick De Ridder. We wensen u een nieuwe stadsontwikkeling toe waarop u applaus krijgt van oppositiepartij Groen en een groene oase met meer dan tien boompjes. Dat u ‘meneer Fernand’ ervan weet te overtuigen dat zijn plan voor de Boerentoren niet in de Antwerpse smaak valt.

Beste schepen Nabilla Ait Daoud. We wensen u een première toe van een voorstelling van één van de protesterende kunststudenten. Dat ouders met een gerust gemoed hun kindje kunnen achterlaten bij een opgewekte kinderverzorger van de kinderdagopvang. Dat iemand u vertelt dat Rubens ook overheidssteun kreeg.

Beste schepen Peter Wouters. We wensen u florissante markten met tevreden marktkramers en bezoekers toe en dat u nog bij veel sportevenementen het startschot mag geven. Dat het water in het nieuwe openluchtzwembad aan het MAS steeds de juiste temperatuur heeft.

Beste schepen Els van Doesburg. We wensen u stevige veegborstels toe om de Antwerpse straten eindelijk te verlossen van het zwerfvuil. Dat elke Antwerpenaar een betaalbare woning vindt. Dat elke patiënt van het nieuwe ziekenhuis Cadix gezond en wel buiten stapt.

Beste schepen Jinnih Beels. We wensen u voldoende scholen toe waar alle Antwerpse kindjes het beste uit zichzelf kunnen halen dankzij gemotiveerde leerkrachten. Dat geen enkel kind met honger in de klas zit.

Beste schepen Tom Meeuws. We wensen u propere lucht toe en dat de Antwerpse woningen kunnen worden verlicht met zonne-energie en worden verwarmd door warmtenetten. Dat kinderen niet langer met lege brooddozen naar school moeten. Dat u samen met schepen Kennis tevreden over de Scheldekaaien kan fietsen.

Beste schepen Karim Bachar. We wensen u werkgevers en huisbazen toe die iedereen accepteren en niet kijken naar afkomst, geaardheid, handicap of gender van hun werknemer en huurder. Dat al wie vanuit een ver land als nieuwkomer in de stad aan komt zich hier snel Antwerpenaar kan voelen.

Beste schepen Erica Caluwaerts. We wensen u nutsbedrijven toe die straten en pleinen na werken netjes hersteld achterlaten. Dat elk lid van het hackerscollectief Play minstens een jaar kampt met enorme jeuk aan een lichaamsdeel naar uw keuze en een slechte internetverbinding. En dat de Groenplaats een groene oase wordt, en het Koningin Astridplein een even grote parel als het Centraal Station.

Maar het belangrijkste is een goede gezondheid aan iedereen, zowel in als buiten het stadhuis, die begaan is met de Antwerpenaars en de toekomst van de stad.

Van uw kapoentje,

Sacha, Linkeroever, Antwerpen, 7 januari 2023

 

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Sacha Van Wiele