©  BELGA

Beerschot heeft kleinste spelerskern van Challenger Pro League

Na het vertrek van Ramiro Vaca en Nauris Petkevicius heeft Beerschot de kleinste spelerskern van de Challenger Pro League. Nu ook Nökkvi Thórisson weg is met de nationale ploeg van IJsland, wordt de spoeling vooraan wel heel erg dun.

kofr

LEES OOK. Nauris Petkevicius (Beerschot) keert terug naar Charleroi

Beerschot kan de komende dagen over slechts 22 A-kernspelers beschikken. Ramiro Vaca koos vorige week voor een terugkeer naar zijn thuisland Bolivia en Nauris Petkevicius keert naar alle waarschijnlijkheid terug naar Sporting Charleroi, waar Beerschot hem van huurde. Nökkvi Thórisson speelt de komende week dan weer een oefeninterland met IJsland en Mike Vanhamel zit nog steeds in de B-kern.

Beerschot houdt zo drie doelmannen, negen verdedigers, zeven middenvelders en drie aanvallers over. In de eerste match na de winterstop, op Deinze, is aanvoerder Ryan Sanusi dan ook nog eens geschorst. Dat wordt puzzelen voor coach Andreas Wieland. De transferban voor Beerschot werd intussen opgeheven, maar voorlopig blijft het stil over mogelijke versterkingen.

Virton grootste spelerskern

Goed nieuws is wel dat Thórisson na de oefeninterland tegen Estland op 9 januari al terugkeert naar Antwerpen. Hij laat de tweede interland tegen Zweden op 12 januari aan zich voorbijgaan. Met hem erbij heeft Beerschot een spelerskern van 23 spelers.

Geen enkele club in de Challenger Pro League werkt met een kleinere A-kern. Dender en Lierse doen het ook zuinig met 24 spelers. Titelconcurrenten RWDM en Beveren hebben een spelerskern van respectievelijk 27 en 29 spelers. Ook Lommel (28) en Deinze (29) hebben een relatief grote kern. Hekkensluiter Virton spant de kroon met een selectie van maar liefst 31 spelers. Bij de belofteploegen is het moeilijker in te schatten hoe groot hun kern is omdat er verschillende spelers van de A-kern naar de belofteploeg worden doorgeschoven en vice versa.

©  BELGA

MEER OVER K. Beerschot V.A.

Aangeboden door onze partners