De omgeving rond het Tirolerhof wordt een toegankelijk buurtpark. © Filip Spoelders

Na invulling van het Tirolerhof komt er ook een buurtpark

Borsbeek -

Het Regionaal Landschap Rivierenland mag van het Borsbeekse gemeentebestuur een ontwerp opmaken om van de tuin van het Tirolerhof een buurtpark te maken. De afgelopen maanden werd dit gebouw omgevormd tot ontmoetingscentrum.

Na zich gericht te hebben op de invulling van het Tirolerhof aan de August Van Putlei wil het Borsbeekse bestuur nu de tuin aanpakken. Volgens de gemeente biedt deze open ruimte verschillende mogelijkheden om er een buurtpark van te maken dat voor iedereen toegankelijk is.

Inspraak

De buurtbewoners en verenigingen zullen binnenkort betrokken worden om hun ideeën te geven over de mogelijke inrichting. Voor de opmaak van een duurzaam en breed gedragen ontwerp gaat Borsbeek samenwerken met Regionaal Landschap Rivierenland. Naast de opmaak van de plannen zal deze instantie ook de inrichting op zich nemen.

Een bodemonderzoek kan ook meer duidelijkheid geven over de concrete invulling van het park. In het Tirolerhof huizen ondertussen diensten zoals het Huis van het Kind, voedselbedeling Twinkeltje, het Repair Café en Rap op Stap. Ook de senioren die er komen kaarten en Crea hebben er hun vaste stek gevonden. (fisp)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners