Morobé heeft nu ook een eigen winkel: de shoppingtips van citta

Wist je dat het Antwerpse ModeMuseum een fijne geschenkenwinkel heeft? En dat het trendy Antwerpse schoenenmerk Morobé nu ook een eigen winkel heeft? Wij geven je elke week enkele tips om te shoppen in Antwerpen.

Ellen Bogaert

Nieuwe winkel voor Morobé

De nieuwe Morobé-winkel werd vormgegeven door Glenn Sestig. © Jean-Pierre Gabriel

Het gaat goed met het trendy Antwerpse schoenenmerk Morobé. Na de lancering van een eerste capsulekledingcollectie begin vorige maand openden Virginie Morobé en haar partner David Damman kort daarna een eigen winkel in Antwerpen. Hun oog viel op het pand waar vroeger de avant-gardistische schoenentempel Coccodrillo gevestigd was. De winkel werd toen vormgegeven door de bekende architect Glenn Sestig en dat is nu niet anders. Sestig zorgde voor wat aanpassingen en bleef op die manier trouw aan de stijl van het andere Morobé-filiaal in Knokke.

Morobé Store, Arenbergstraat 2, 2018 Antwerpen, www.morobe.com

Skateboard met een Delfts tintje

Delfts blauw als inspiratie voor een skateboard.

Voor dit ‘SKATE-bord’ lieten de makers zich inspireren door een typisch Delfts, porseleinen sierbord. Het bijzondere effect werd verkregen door de illustratie van zo’n bord visueel open te trekken en er een eigen schwung aan te geven. De illustratie toont hoe Delfts blauwe koeien door ufo’s naar de hemel worden gestraald. Het concept van designer Floris Van Opstal werd bekroond met een Rijksstudio-award, georganiseerd door het Rijksmuseum in Amsterdam. Dankzij Ellen Wezenbeek, curator van het Antwerpse kunstinitiatief Ukkelberrifun, werd het skateboard ook daadwerkelijk geproduceerd.

Te bewonderen in De Winkelhaak, Lange Winkelhaakstraat 26, 2000 Antwerpen, ook te koop voor 125 euro via www.skateonaplate.com.

Puzzelen met MoMu

Het ModeMuseum in duizend puzzelstukjes.

Wist je dat het Antwerpse ModeMuseum een fijne geschenkenwinkel heeft? Hier vind je allerlei modieuze souvenirs, zoals een agenda van Walter Van Beirendonck, een foulard van ex-student Quinten Mestdagh en diverse pochettes van Delvaux. Speciaal voor het MoMu maakte illustrator Tom Schamp een kleurrijk werk over de doorsnee van het museumgebouw. De puzzel bestaat uit duizend stukjes.

Te koop voor 20 euro in de museumshop en via www.momu.be.