Grobbendonk zoekt met man en macht naar vuurwerkslachtoffer Dayla: “Ze zal heel angstig zijn”

Grobbendonk, Pulle -

In Grobbendonk en omgeving wordt nog met man en macht gezocht naar Dayla. De hond sprong met oudejaarsavond over de hoge poort van de tuin in de Pater Voordeckerstraat toen ze eventjes werd uitgelaten om een plasje te doen. Haar baasje Emma Van Uytven (21) en familie blijven duimen voor een goede afloop. Er waren afgelopen dagen ook nog zichtmeldingen.

Dayla moest even een plasje doen en werd kort in de tuin gelaten. Omdat er toen net vuurwerk weerklonk, sprong ze over een hoge poort, hetgeen ze nog nooit gedaan had en het gezin haar ook niet toe in staat achtte. “Er werd veel geknald in Grobbendonk, eigenlijk al van 20u”, zegt Ann, de mama van Emma. “We zijn direct gaan zoeken. Dayla betekent alles voor Emma.”

Op 1 januari was er nog een betrouwbare waarneming aan de Rimboe in Grobbendonk. Een man kon Dayla toen zelfs kort aaien, tot ze op de loop schoot. Ook in de Heirbaan werd ze nog gesignaleerd. Ze kan dus ook in het grensgebied met Pulle, Pulderbos of Vorselaar rondlopen. Iedereen die gaat wandelen wordt opgeroepen mee uit te kijken.

@emmavanuytven

vermist! mijn alles, mijn lieveling, mijn kindje, mijn steun en toeverlaat... ik mis haar zo hard, zonder haar ben ik niets😭. Willen jullie allemaal mee uitkijken voor haar! Breng mijn kindje terug thuis asjeblieft!

♬ origineel geluid - Emma Van Uytven

“Normaal is Dayla een schat van een dier en laat ze zich goed benaderen, ook door vreemden. Maar we weten natuurlijk niet hoe haar gemoedsgesteldheid is nu ze al enige tijd ronddoolt. Ze zal waarschijnlijk heel angstig zijn.”

Dayla (3 jaar oud) is een gestroomde staffordshireteef van middelgroot formaat. Ze is gechipt. Emma, de kleindochter van oud-wielrenner Suske Verhaegen uit Grobbendonk, hoopt dat ze binnenkort goed nieuws krijgt.

Wie Dayla heeft opgemerkt of opmerkt, belt best onmiddellijk naar Ann: 0468-25.37.31. Normaal gezien laat de hond zich dus wel goed benaderen. Hondenopsporingsorganisatie Lost Dogzzz, dat afgelopen dagen veel vuurwerkslachtoffers mee hielp opsporen, helpt ook bij de zoektocht naar Dayla.

 kma

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners