© sare

39-jarige man in levensgevaar na steekpartij in Antwerps café, ex-schoonbroer opgepakt

Een 39-jarige man is maandagavond levensgevaarlijk gewond geraakt bij een steekpartij. De feiten speelden zich af in een café in de Muizenstraat. Later op de avond werd de ex-schoonbroer (34) van het slachtoffer opgepakt.

Het slachtoffer, een 39-jarige Irakees, werd maandagavond binnengebracht op de spoedafdeling van het Stuivenbergziekenhuis in Antwerpen. Hij had messteken opgelopen en was er slecht aan toe. “Hij verkeerde in kritieke toestand”, zegt politiewoordvoerder Wouter Bruyns. Uit het onderzoek bleek dat de feiten zich afgespeeld hadden in Magic Café in de Muizenstraat, een zijstraat van het De Coninckplein.

De politiezone Antwerpen kon later op de avond een verdachte oppakken, het gaat om een 34-jarige man die in het verleden een relatie had met de zus van het slachtoffer. “De exacte omstandigheden worden nog onderzocht, de feiten zijn gekwalificeerd als poging tot moord”, zegt Kristof Aerts, woordvoerder van het parket in Antwerpen.

Het café werd ondertussen verzegeld door de politie met het oog op een eventueel bijkomend sporenonderzoek door het gerechtelijk labo.

© sare

 sare

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Meest gelezen