Aylina (4) , Matteo (8), Aliya (1), Ayiana (11), Liyo en Ilayna (5). ©  rr

Nieuwjaarsbaby Liyo voegt meer ‘manpower’ toe in Deurnes gezin met vier zusjes en een broertje

Antwerpen -

Liyo, het zesde kindje van Maxime en Peter uit Deurne, is een van de eerste baby’s die op nieuwjaarsdag in de Antwerpse ziekenhuizen het levenslicht zag. Om 3.43u liet de jongen zijn eerste kreetjes in ZNA Middelheim.

In  ZNA Middelheim kwam om 2.02u al een eerste baby van 2023 ter wereld, maar geboren in de vroege nieuwjaarsochtend mag ook Liyo zich tot het kransje van eerste nieuwjaarsbaby’s voegen. De jongen, 50,05 centimeter groot en 3,430 kilogram, is het zesde kindje van Maxime en Peter. Met vier zusjes en een broertje, tussen 11 en 1 jaar, kan laatstgenoemde rekenen op meer ‘manpower’ in het gezin.

Liyo was uitgerekend voor 3 januari. “Maar we dachten dat hij zelfs die datum voorbij zou gaan”, lacht mama Maxime, “want er waren helemaal geen tekenen dat een bevalling zich spoedig zou aandienen.”

“Maar op 30 december zijn mijn vliezen gebroken. Niettemin liet Liyo toch nog enige tijd op zich wachten en moest de bevalling worden ingeleid. Zaterdagavond wanneer iedereen aan het vieren was, was het hier voor mij volle arbeid.” Zondag keerde Maxime met Liyo al huiswaarts om samen met de blije en trotste zusjes en broertje te vieren.

In de Antwerpse ziekenhuizen (GZA, ZNA, UZA) vielen er tot zondag rond de middag al zeven geboortes te vieren, in AZ Monica was er een geboorte in het vooruitzicht.

 (bar)

 

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners