Het podium voor de deejays op de Mechelse Grote Markt was vrijdagavond al grotendeels klaar. © Sven Van Haezendonck 

Mechelaars dansen het nieuwe jaar in op Grote Markt: “Ook zonder vuurwerk is het groot feest”

Mechelen -

Mechelen is klaar voor een groot nieuwjaarsfeest op de Grote Markt. Het podium voor de deejays en de aftelklok voor vanavond staan klaar. Door de voorspelde rukwinden is het geluidsarm vuurwerk wel afgelast.

Sven Van Haezendonck

Technici zijn vrijdag gestart met de opbouw van de stage voor de deejays. Met het gratis dansfeest op de Grote Markt is een traditie voor veel Mechelaars terug van weggeweest. Lokale dj-helden warmen het publiek op vanaf 23u. Iets voor middernacht wordt er afgeteld naar 2023.

Double D neemt de feestvierders mee het nieuwe jaar in tot 1u30. Daarna neemt Shizzle Le Sauvage het over tot 3u, het slotuur van het feest. Normaal zouden vuurwerkmakers in Mechelen voor het eerst ook geluidsarm vuurwerk afsteken, maar dat is afgelast.

“Het blijft een aanrader”

“We feesten graag, maar veiligheid primeert altijd. En ook zonder vuurwerk is het vanavond en vannacht een groot feest. Op onze Grote Markt, aan de voet van de toren, samen met andere Mechelaars het nieuwe jaar dansen inzetten: het blijft een aanrader”, zegt Kristof Calvo (Vld-Groen-m+), voorzitter van Mechelen Feest.

LEES OOK. Duizenden tellen af naar nieuwjaar op Mechelse Grote Markt

Het dansfeest op de Grote Markt start om 23u en duurt tot 3u. © Sven Van Haezendonck

Voor de uitbating van een tiental kraampjes werkt Mechelen Feest samen met de lokale horeca. Om ervoor te zorgen dat bezoekers hun glazen flessen vlot kwijt geraken, heeft Ivarem extra glasbollen geplaatst.

Dat de knaldrang groot is, bewijst ook het succes van het geplande nieuwjaarsfeest in Mirage Winterbar. “Onze online ticketverkoop was zes minuten na de start al afgelopen”, zegt medeorganisator Mehdi Mathlouthi. De feesttent op het binnenplein van het stadhuis verwelkomt zevenhonderd feestvierders.

LEES OOK. Mechelen gelast nieuwjaarsvuurwerk af en verbiedt het ook elders in de stad

Ivarem zorgde voor extra glasbollen. ©  Sven Van Haezendonck

www.mechelenhoudtjewarm.be

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Blikvangers Mechelen