De werken aan de Liersesteenweg hervatten over een week. © Filip Spoelders

Vanaf volgende week tweede fase voor vernieuwing fiets- en voetpaden Liersesteenweg, met ruime omleiding

Lint -

Vanaf maandag 9 januari tot begin april zullen de werken op de Liersesteenweg van Lint hervatten. Er zal een ruime omleiding worden uitgewerkt langs Duffel of via Hove en Boechout. Raadslid Luc Van Geyte (Open Vld) vindt dit geen ideaal scenario.

Filip Spoelders

Na het deel tussen het rondpunt en de Schranshoevelaan zal de tweede fase voor de heraanleg van de voet- en fietspaden tot aan het Lerenveld lopen. In een eerste deelfase vinden de werken tussen Schranshoevelaan en Papendonk plaats, nadien tot aan Lerenveld. Door deze werf wordt de steenweg, zoals in de eerste fase, volledig afgesloten. De omleiding loopt langs Duffel of langs Hove en Boechout. Ook buslijnen 130 en 132 zullen vanaf 9 januari ook via Hove en Boechout rijden.

Extra kilometers

Volgens Luc Van Geyte (Open Vld) vallen deze omleidingen te ruim uit en zijn er alternatieven mogelijk. “Vanuit Lint naar de ring van Lier rijden, is normaal vier kilometer of vijftien minuten rijden. Vanaf 9 januari wordt dit vijf kilometer langer of een rit van 47 minuten. Langs Hove en Boechout komen er liefst negen kilometer bij. Waarom niet met tijdelijke verkeerslichten werken en slechts één rijbaan afsluiten? En is er met Boechout overlegd om langs Boshoek te rijden?”

Veiligheid

Volgens Stanny Tuyteleers (CD&V), schepen voor openbare werken, is alles bekeken. “Voor de veiligheid moet de volledige steenweg worden afgesloten. De aannemer heeft deze ruimte nodig om met zijn kraan te draaien. Ook de veiligheidscoördinator geeft dit aan. Als we toch verkeerslichten plaatsen, zouden de werken twee maanden langer duren. Boechout wil trouwens geen verkeer langs de Boshoek. Wanneer er werken zijn, is er een omleiding. Hierbij ondervinden sommige mensen hinder, anderen niet.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners