Op 20 jaar tijd is De Roma een van dé trekpleisters van Borgerhout geworden. Foto: enkele dagen geleden tijdens het afscheidsconcert van CPeX.© Kris Van Exel

Gevestigde waarde en trekpleister van Borgerhout: De Roma blaast 20 kaarsjes uit

Borgerhout -

Concertzaal De Roma blaast vandaag 20 kaarsjes uit. In 1993 sloegen honderden vrijwilligers de handen in mekaar om een vervallen zaal Roma, na jaren van leegstand, te renoveren en heropenen. Dat werd het begin van een mooi verhaal van samenwerking, engagement en vriendschap.  

Ondertussen is De Roma een gevestigde waarde en een van dé trekpleisters van Borgerhout. Op woensdag 25 januari wordt daarop in de schouwburg het glas geheven.

Om het jubileumfeest compleet te maken, wordt die dag ook een namiddagprogramma voorzien met voor ieder wat wils. Voor de jongsten is er een gratis kinderplaybackshow (tot 14 jaar). Verder kunnen bezoekers genieten van een videospektakel rond 20 jaar De Roma en uiteraard worden de vrijwilligers van het eerste uur in de bloemetjes gezet. Nadien wordt er in samenwerking met de mensen van cirQ live radio gemaakt met muziek en anekdotes uit 20 jaar De Roma.

De hele namiddag is gratis. De nieuwjaarsdrink start om 16u, het einde is voorzien om 20.30u.

 evw

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners