Het Noordlandteam slaat in 2023 met het restaurant een nieuwe richting in. © Ronny van den Ackerveken

Restaurant Noordland verandert naam en concept: “Met huiselijke sfeer de drempel verlagen om te komen eten”

Hoogstraten -

Het team van restaurant Noordland in de Lodewijk de Konincklaan in Hoogstraten slaat in het voorjaar van 2023 een nieuwe weg in. Het interieur krijgt een meer huiselijke sfeer en er komen ook meer gerechten op de kaart. De naam Noordland verdwijnt, maar de nieuwe naam blijft nog even geheim. “We willen een jonger publiek aantrekken, zonder onze vaste klanten uit het oog te verliezen.”

Ronny van den Ackerveken

Marc De Ketelaere en zijn vrouw Magda Verheyen openden restaurant Noordland in 1978. Hun zoon Jim stapte in de jaren negentig mee in de zaak. Twee jaar geleden droegen ze Noordland over aan ondernemer Stef Leemans en kwam de uitbating in handen van een nieuw team.

“We hebben geprobeerd om het concept van Noordland te behouden”, vertelt Anke Vissenberg. “Maar de gevolgen van corona en de energiecrisis hebben ons doen besluiten het over een andere boeg te gooien. Na Nieuwjaar wordt het interieur volledig veranderd. De bedoeling is om een meer huiselijke en gezellige sfeer te creëren. Dat moet de drempel verlagen om hier te komen eten. Noordland draagt de stempel van een duur en chique etablissement, maar we willen dat iedereen hier welkom is. Met de veranderingen hopen we een jonger publiek aan te trekken, zonder dat de vaste klanten vergeten worden.”

“In het voorjaar moet alles klaar zijn om een nieuwe start te nemen. Intussen blijft het restaurant tijdens de weekends open. Ook de tuin achteraan wordt veranderd. Er komt een grote speeltuin met een overkapping. In combinatie met gerechten voor kinderen is dat een troef voor gezinnen. De nieuwe fietsparking wordt uitgerust met laadpunten voor elektrische fietsen. We stellen de zaak ook ter beschikking voor communiefeesten.”

Wereldkeuken

Kok Dirk Van Tichelen werkt al negen jaar in Noordland. Hij maakt werk van een uitgebreidere menukaart. “De focus blijft liggen op de klassieke Belgisch-Franse keuken”, legt Dirk uit. “We gaan wel wat andere toetsen toevoegen, zodat het ook wat meer een wereldkeuken wordt. Een huisbereide vol-au-vent gaat zeker op de kaart komen, naast gerechten als ossobuca of stoverij zoals ze die maken in het noorden van Afrika. We gaan geen drastische wijzigingen doen op de menukaart. Het beste is om de eerste maanden met het cliënteel af te toetsen wat ze willen. Dan zien we wel hoe het evolueert.”

Max, Anke, Dirk, Stephanie en Arthon heffen het glas op de toekomst. © Ronny van den Ackerveken

“De nieuwe kaart bestaat uit minder exclusieve gerechten en meer toegankelijke”, zegt Max Duffhauss van team Noordland. “Er is ook plaats voor tapas en sharing menu’s met verschillende kleine gerechten. Voor de ingrediënten werken we zo veel mogelijk met streekproducten. De capaciteit is nu maximum 36 personen, die wordt in het nieuwe concept verhoogd naar een vijftigtal klanten.”

Teasers

Over de nieuwe naam van het restaurant wil het team nog niet uitweiden. “We hebben al een keuze gemaakt, maar die moet nog even een verrassing blijven”, aldus Stephanie Cools. “Intussen werkt er ook iemand aan een nieuw logo. Op sociale media plaatsen we de volgende weken teasers om de mensen benieuwd te maken. De drankenlijst breidt uit met cocktails en mocktails. De deuren gaan vanaf het voorjaar ’s middags open voor mensen die willen lunchen. Maandag en dinsdag worden de sluitingsdagen.”

 

Instagram.com/restaurant_noordland

Facebook.com/restaurantnoordland

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners