Hoofdinspecteur Dimpa Yperman (links) en haar collega’s van lokale politie Schoten waaronder Ellen Pelleman, Els Van Tichelen en Nathalie Hertveldt overhandigen de cheque in de kantine van het commissariaat, waar ook een mooie kerstboom staat. © RR

Lekkere confituur van politie-inspecteur Dimba levert 1000 euro op voor Appel & Ei

Schoten -

De lokale politie hield vast aan haar traditie van een warme solidariteitsactie in de eindejaarsperiode. Die levert de sociale kruidenier Appel & Ei nu 1000 euro op.

Dimba Yperman is een alom gewaardeerd hoofdinspecteur bij de lokale politie van Schoten. Maar ze heeft nog andere talenten. Zo kan Dimba heerlijke confituur maken. Vraag dat maar aan haar collega’s die de stroop die zij in potjes te koop aanbood, gretig afnamen. Dimba’s culinaire geheim? Een geutje Elixir d’Anvers toevoegen bij al dat fruit en die suiker.

Ook andere politiemannen en -vrouwen lieten zich niet onbetuigd. Ze serveerden tijdens de middagpauze zelfgebakken hamburgers en verkochten snoepjes. Ook door de inzameling en wederverkoop van speelgoed werden centjes ingezameld. Niet voor de personeelskas, maar om in het kader van de Warmste Week sociale kruidenier Appel & Ei te steunen.

Voorzitter Vera Smets, penningmeester Chris De Meulenaere en enkele andere sterkhouders van de welzijnsvereniging kwamen de cheque ter waarde van het mooie bedrag van 1000 euro dankbaar afhalen. Zo zie je maar: de politie int niet alleen geld van wie bijvoorbeeld een verkeersovertreding begaat, maar deelt ook zelf centen uit.

De politie uw vriend, zo leerde ik vroeger op school. Welnu; in Schoten hebben wij al meermaals mogen ervaren dat dit inderdaad het geval is”, aldus Vera Smets. (jaa)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners