©  rr

Justitie plukt cocaïnesmokkelaar kaal: zeven jaar celstraf en vier vakantievilla’s verbeurdverklaard

Antwerpen, Stekene -

De correctionele rechtbank van Antwerpen heeft cocaïnesmokkelaar Terence V.O. (48) veroordeeld tot 7 jaar celstraf en een boete van 64.000 euro wegens betrokkenheid bij de invoer van 3,5 ton cocaïne. De drugshandelaar raakt ook bijna al zijn bezittingen kwijt, want de rechtbank verklaarde spaartegoeden, een perceel bosgrond en vier vakantievilla’s in Stekene verbeurd.

vdaa

Terence V.O. is geen onbekende in de Antwerpse drugswereld. De man was enkele jaren geleden een van de eerste doelwitten van een aanslag, waarbij hij in Stekene onder vuur werd genomen. Dankzij het kraken van de criminele chatapplicatie Sky ECC kregen politie en parket ook zicht op de drugstransporten waarbij Terence V.O. betrokken was.

Zo zou hij in 2020 medeverantwoordelijk zijn geweest voor de invoer van bijna 3,5 ton cocaïne. Terence V.O. werd vervolgd samen met havenarbeider Dave D., die hand -en spandiensten zou hebben geleverd aan de groep waar ook Terence V.O. deel zou uitmaken.

De rechtbank veroordeelt Terence V.O. tot zeven jaar gevangenisstraf en een boete van 64.000 euro. Justitie gaat er van uit dat de beklaagde 100.000 euro per geslaagd transport verdiende en meent dat hij op korte tijd minstens 600.000 euro zou hebben verdiend.

Bovendien merkt de rechtbank op dat Terence V.O. en zijn partner jarenlang geen inkomsten hebben aangegeven. Maar ze lieten wel grote bedragen circuleren via hun eigen rekeningen en die van familieleden. De rechtbank is van oordeel dat de vier vakantievilla’s, een perceel bosgrond en spaartegoeden verbeurdverklaard moeten worden.

Havenarbeider Dave D. wordt veroordeeld tot zes jaar celstraf en 40.000 euro boete. In het geval van de havenarbeider verklaart de rechtbank een crimineel vermogen van 210.000 euro verbeurd.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Meest gelezen