De geestelijke ouders van de kerstactie: Jeanine Hoogstraate en Said Djibet. © JAA

Ondernemers bundelen de krachten voor solidariteitsactie: 184 kerstpakketten voor klanten van Appel & Ei

Schoten/Brasschaat -

Alsof hij het nog niet druk genoeg had met de voorbereidingen van de kerstmenu’s voor de klanten van zijn cateringbedrijf De Smaak, bereidde Said Djibet vrijdag ook nog eens 184 schotels met gevulde kalkoen. Samen met allerlei andere lekkernijen en cadeautjes werden die in een feestbox gestoken en verdeeld over alle gezinnen die geregistreerd staan bij sociale kruidenier Appel & Ei.

Het was op de dag voor Kerstmis een komen en gaan in het portaal van Ciconia, de brasserie die ondernemer Said Djibet ook uitbaat. De zaak bleef gesloten, maar het waren de klanten van Appel & Ei die één voor één langs kwamen om elk hun gereserveerd feestpakket op te halen. Guido Herrie van de sociale kruidenier waakte er met zijn lijst over dat de rijkelijk gevulde en ook nog eens mooi verpakte box bij de juiste gezinnen terechtkwamen. Die hadden elk 5 of 10 euro waarborg betaald, die ze bij afhaling terug kregen.

“We hebben ze op basis van de specifieke behoeften van elk gezin samengesteld”, toont Said Djibet de inhoud van enkele exemplaren, die wat later door twee mama’s en twee dochters wordt opgehaald. De ontvangers stralen wanneer ze de inhoud zien. “Zo veel!. Dat is fantastisch. Dat hebben we nog nooit gehad met Kerstmis.”

Eén dame keert huiswaarst met enkele kerstpakketten. © JAA

Goed gevuld

Jeanine Hoogstraate krijgt er een warm gevoel van. De Brasschaatse vrouw met Nederlandse roots is al jaren de drijvende kracht achter de Belgische afdeling van het Prinses Maxima Kinderkankerfonds België slot zich graag aan bij de actie van Said. De twee vrienden spraken nog andere Schotense en Brasschaatse handelaars aan.

Bakkerij Dellafaille, restaurant Coin Coin, Nous Deux Fashion, dat een mooie sjaal in de box stopte, AD Delhaize ’s-Gravenwezel, Spa, Double Dutch, Bouwwerken Vermeiren en Hupple. Ze bleken allemaal bereid om wat te leveren. Die laatste speciaalzaak voor dieren zorgde ervoor dat ook de honden van de Appel & Ei-klanten een feestmaaltijd kregen. De kroketten bij de hoofdmaaltijd werden geleverd door de Schotense specialist Kelderman.

“Het is de eerste keer dat onze cliënten, allemaal mensen waarvan we zeker weten dat ze de eindjes heel moeilijk of niet aan elkaar geknoopt krijgen, de feestelijke sfeer van Kerstmis zelf kunnen beleven. We zijn de initiatiefnemers en alle sponsors erg dankbaar.”(jaa)

Guido Herrie van Appel & Ei ontfermde zich over de administratie. © JAA

© JAA

Said Djibet toont één van de hoogdschotels, waarvan hij er 184 bereidde. © JAA

Alle paketten werden boven Ciconia samengesteld.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners