Een toekomstbeeld van de nieuwe kunstacademie. © RR

Oppositie maakt zich zorgen over stijgende kostprijs voor nieuwe kunstacademie

Hove -

Schepen van Financiën Wim Bollaert (Fan van Hove) geeft aan dat de kostprijs voor de kunstacademie echt niet mag ontsporen, maar volgens de Hovese oppositiepartijen is dit al gebeurd.

Filip Spoelders

Zowel pH7-Positief Hove als Hove Beweegt zien meer dan een verdubbeling in het budget tegenover de oorspronkelijke plannen. “Bij de aankondiging van het project werd een budget van 851.674 euro geraamd. Vandaag is er met een raming van 1.916.184 euro meer dan een verdubbeling. Dit valt niet te rijmen met het aantal mensen dat een opleiding volgt aan de kunstacademie van Hove. Momenteel volgen 223 volwassenen en 181 kinderen er les waarbij algemeen beeldatelier voor kinderen en jongeren in de Rodenbachschool zal blijven. Ook na de realisatie van de nieuwbouw”, geeft pH7 aan.

Hove Beweegt sluit zich erbij aan en spreekt van een disproportioneel grote investering. “Op voorhand was aangekondigd dat er geen geld naar een nieuw gemeentehuis van 2,6 miljoen euro zal gaan. Dat budget komt gedeeltelijk ten goede van maatregelen voor de energietransitie, zoals zonnepanelen, laadpalen en onthardingsmaatregelen. Maar het overgrote deel gaat naar een nieuwe kunstacademie”, stelt de partij.

Een te grote investering volgens Diederik Vandendriessche, fractieleider van Hove Beweegt, op basis van het aantal leerlingen. “Door die overdreven en half megalomane investering in een complex waarin misschien maar tachtig actieve kunstbeoefenaars hun nieuw onderkomen gaan vinden, gaat er veel te weinig of zelfs geen extra budget naar de echte behoeften van de Hovenaar.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners