©  Isosport

Malinwa sluit 2022 af met gelijkspel tegen tienkoppig Cercle dankzij eerste treffer van Storm

Geen driepunter om het jaar mee af te sluiten voor KV Mechelen. Niemand minder dan Storm wiste tegen een tienkoppig Cercle Brugge een 0-1-achterstand uit, maar Malede faalde vanop de stip voor de 2-1. Defour en co. moesten tevreden zijn met een punt tegen een rechtstreekse concurrent en mogen in 2023 nog vol aan de bak om het behoud te verzekeren.

Thomas Franken

Meteen kopzorgen

KV Mechelen wilde 2022 goed afsluiten tegen rechtstreekse concurrent Cercle Brugge, maar al na twee minuten liep het fout. Balverlies van Da Cruz op het middenveld, Francis profiteerde en stuurde Denkey weg in de rug van Lavalée. De Ghanese spits werkte koelbloedig af, Lavalée zag er niet goed uit. 0-1 en meteen kopzorgen voor KV.

Na tien minuten leek Bijker Francis neer te trekken in de zestien, maar te licht voor een strafschop, oordeelde ref Staessens. Wat later kreeg Da Cruz een vrijgeleide alleen op doelman Majecki, maar zelfs helemaal alleen kreeg de Nederlandse Kaapverdiër de bal niet tussen de palen. Om maar te zeggen dat KV Mechelen met de daver op het lijf speelde.

©  Isosport

LEES OOK. ONS OORDEEL. Gretige Storm kan eerste treffer niet vieren met drie punten, invaller antiheld met gemiste strafschop

Bijna 0-2

Het ontbreekt KV Mechelen dit seizoen aan een vlot scorende aanvaller en daar is Storm de exponent van. De winger haalde ook tegen Cercle zijn gekende – en vorig seizoen zo succesvolle – recept boven: vanop links naar binnen kappen en trappen, maar ze willen er maar niet in. De herneming van Schoofs belandde in de handen van Majecki.

Was de Mechelse ommekeer dan ingezet? Ja, maar ook bij Cercle bleef het gevaar loeren met twee kopballen op hoekschop. Coucke ranselde een gekraakt schotje van Daland ook nog uit doel. Mechelen was nog enkele keren dicht bij de gelijkmaker voor rust. En dan was er nog de onfortuinlijke Storm: zijn mislukte voorzet leek eerst nog in doel te belanden, maar viel op de lat. Uiteindelijk ontsnapte KV nog aan de 0-2. Coucke haalde een knappe reflex boven oog in oog met Ueda, Hotic kon in herneming wel afwerken. Gelukkig voor geel-rood zag de VAR een voorafgaande fout op Da Cruz.

LEES OOK. REACTIES. Nikola Storm opent eindelijk zijn rekening, maar: “In topvorm maak ik er vandaag twee of drie”

Bevrijding voor Storm

In de tweede helft zit het meteen even mee voor de thuisploeg. Niet alleen misten Ueda en Vanhoutte een vrije doelkans, ook moesten de bezoekers met een man minder verder. Cercle-winger Deman ontving zijn tweede gele kaart na twee soortgelijke fouten. Twee keer plantte hij zijn voet ongelukkig op die van Walsh.

Schoofs binnenkant voet, Majecki duwt in hoekschop. Kort genomen, Storm aan de bal. Naar binnen drijven, uithalen en… daar is-ie dan, het eerste competitiedoelpunt van het seizoen voor Storm, die de gelijkmaker in de verste hoek binnen draaide. 1-1, alles te herdoen voor KV. Zeker tegen tien man. Een tweede treffer was Storm, veruit de beste Mechelaar, niet gegund. Eerst zat Majecki er goed bij, daarna spatte zijn afstandsschot op de lat uiteen.

©  BELGA

Vijf minuten voor het einde had Malinwa de zege bijna binnen handbereik. Miangue haalde Malede onorthodox neer in de zestien de VAR zag terecht een strafschop. De Israëliër eiste de bal zelf op, maar Majecki zat in de juiste hoek. KV Mechelen moest vrede nemen met een puntje en zal na nieuwjaar nog alle zeilen moeten bij zetten.

LEES OOK. COMMENTAAR. “Door het spelverloop zullen heel wat KV-fans opgehitst aan de kersttafel aanschuiven”

    MEER OVER Jupiler Pro League

    Aangeboden door onze partners

    MEER OVER VOETBAL