Met de komst van Flanders DC wordt nog meer ingezet in het ondersteunen van de Antwerpse modesector. © Fred Debrock

Hoofdkwartier rond creatieve sectoren krijgt onderdak in ModeNatie

Antwerpen -

Flanders DC, dat ondernemers ondersteunt in creatieve sectoren, krijgt vanaf 2023 onderdak in de Antwerpse ModeNatie. “Dat bevestigt de positie van Antwerpen als mode- en designcentrum van het land”, zegt Erica Caluwaerts, schepen van Economie en Innovatie (Open Vld).

Sacha Van Wiele

Flanders DC zal vanuit dit nieuwe hoofdkwartier haar vernieuwde werking specifiek toespitsen op de creatieve sectoren mode en design in Vlaanderen. Daarnaast gaan ze een samenwerkingsovereenkomst aan met de stad Antwerpen, waarbij ze met verschillende initiatieven extra inzetten op het versterken van het ondernemerschap in deze sectoren. Ze zetten daarbij hun expertise in om Antwerpse modeprofessionals en designers te adviseren en te ondersteunen, ook internationaal.

“De creatieve sector is de derde grootste werkgever in de stad Antwerpen”, zegt Caluwaerts. “We zijn daarom heel blij met de terugkeer van Flanders DC in de ModeNatie. Vorig jaar lanceerden we al het modeplan 21+, dat een samenwerking tussen de verschillende spelers binnen de modesector stimuleert. De vestiging van Flanders DC in Antwerpen zal deze dynamiek alleen maar versterken.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Erica Caluwaerts