Archiefbeeld. ©  mpics

Schriek naar halve finales in Beker van Antwerpen na strafschoppenreeks tegen ‘s-Gravenwezel-Schilde

Ook de vierde halve finalist in de Beker van Antwerpen is bekend. Na 90 minuten stond het 1-1, maar Schriek won de strafschoppenloterij met 3-4 van ’s-Gravenwezel-Schilde.

dsvn

Schriek was met een duidelijk plan naar ’s-Gravenwezel-Schilde afgezakt. De derde provincialer groef zich in op de eigen helft en wachtte rustig de counter af. Maar na 20 minuten was de ban gebroken. Cédric Folla lukte een voorzet-schot, de bal botste tegen de doelman en ging zo – ­komisch– over de lijn.

“Ik mikte echt wel op doel hoor. Ik zag dat de doelman iets uit zijn doel stond en probeerde over hem te schieten. Hoe mooi was het trouwens dat die bal via de deklat binnenging”, aldus de jonge ­aanvaller.

Na het doelpunt liet ’s-Gravenwezel-Schilde begaan.

“Logisch ook”, ging Folla verder. “We stonden voor, dus moesten ze wel komen.”

Nochtans was het ’s-Graven­wezel-Schilde dat voor de rust nog het dichtst bij een doelpunt kwam: een snoeihard schot van Marnix Garmyn strandde op de paal. Rusten met een – terechte – 1-0.

“Maar we lieten ons niet doen”, aldus Schriekdoelman Nick ­Verschoren. “We gingen in de tweede helft echt hard op zoek naar die gelijkmaker.”

Maar het was opnieuw de thuisploeg die het dichtst bij een doelpunt kwam. Maar het was – niet voor de laatste keer –Verschoren die Schriek in de match hield door een penalty te stoppen. “Ik oefen daar echt niet op!”

Met nog een handjevol minuten op de klok was het eindelijk prijs voor Schriek. Peter Nijs (ex-Beerschot) stuurde Lars Geysels diep en die legde ­makkelijk binnen: 1-1 en penalty’s.

De eerste penalty werd onmiddellijk gered door Verschoren. Uiteindelijk werd het 3-4 in het voordeel van Schriek.

Kalfort Puursica (vierde provinciale), Berg en Dal (eerste provinciale) en Wilrijk (tweede provinciale) plaatsten zich woensdag al voor de halve finale. Daarin neemt Berg en Dal het op tegen Kalfort Puursica en Wilrijk ­ontvangt Schriek.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Lagere reeksen