© Sven Van Haezendonck

Warmathon in Mechelen gaat van start, ook brandweermannen in uitrusting lopen mee

Mechelen -

Op de Grote Markt van Mechelen is donderdagnamiddag de vierde Warmathon van start gegaan. Jong en oud kunnen er nog tot vanavond 20u30 lopen of wandelen tegen kansarmoede. Er lopen ook brandweermannen mee, compleet in uitrusting.

De regen houdt veel lopers en wandelaars niet tegen om deel te nemen aan De Warmathon in Mechelen.  © Sven Van Haezendonck 

Het was Dieter Coppens, ambassadeur van De Warmathon, die samen met zijn vrienden van ‘Down the Road’ om 14u het startschot gaf voor het hartverwarmende evenement. De regen houdt deelnemers niet tegen om mee te doen.

Onder hen heel wat brandweermannen, in hun interventiekleding en met zuurstof. “Als Mechelaar heb ik mijn Antwerpse collega’s mee naar hier gelokt”, zegt brandweerman Ewoud Sartorius. Later vanavond loopt er ook een hele delegatie mee van brandweerzone Rivierenland.

Deze acht Antwerpse brandweermannen kwamen meelopen in Mechelen.  © Sven Van Haezendonck 

Mechelen is al de vierde stad waar De Warmathon halt houdt. De voorbije dagen passeerde hij in Brugge, Sint-Niklaas en Brussel. Voorlopig staat de teller van De Warmathon op 158.948 euro. Inwoners uit de provincie Antwerpen kunnen daar nog een flinke duit bijdoen.

Ze kunnen zelfs nog afzakken naar Mechelen om gewoon mee te doen, want inschrijven kan nog. Een rond is drie kilometer en je kan er zo veel lopen of wandelen als je wil. Met je deelnamegeld van vijftien euro steun je de strijd tegen kansarmoede, het thema van ‘De Warmste Week’, dit jaar. svh

www.warmathon.be/warmathon-mechelen/

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER DOEN!-tips Mechelen