© Ivarem

Geen ophaling van huisvuil door stakingsactie

Berlaar, Bornem, Putte -

Wegens een spontane stakingsactie bij de operationele diensten van Ivarem wordt er vandaag, donderdag 22 december, géén huisvuil opgehaald in Berlaar, Bornem en Putte. De ophaling van pmd, papier en karton gaan wel gewoon door.

Officieel hield Ivarem het eerst op “onvoorziene omstandigheden”, maar ondertussen geeft de intercommunale toe dat het om een spontane staking gaat. “Er was oneningheid over de arbeidsvoorwaarden onder de ophalers. Uiteindelijk is na een voormiddag overleggen tussen directie en de operationele diensten besloten om deze punten begin januari op het overleg tussen werkgever en werknemers te bespreken om zo hun bezorgdheden ter harte te nemen. Daardoor kan vanaf vrijdag de ophaling wel weer plaatsvinden”, zegt woordvoerder Filip Van Assche.

“Inwoners van Berlaar vragen wij voorlopig om de huisvuilcontainer terug binnen te nemen. We onderzoeken momenteel of er in de week van 26 december een vervangophaling kan plaatsvinden. Indien dit niet mogelijk is, vragen wij de inwoners van Berlaar om hun volle diftarcontainer opnieuw aan te bieden bij de volgende ophaling van huisvuil op 5 januari. Het extra huisvuil dat niet in uw container past, mag dan aangeboden worden door gewone zwarte of grijze zakken naast de container te plaatsen”, zegt Filip Van Assche.

“Inwoners van de gemeente Bornem kunnen hun huisvuilzakken aanbieden bij de huisvuilophaling van 29 december. Voor inwoners van Bornem is het van vrijdag 23 december 12u tot en met woensdag 28 december mogelijk om huisvuilzakken te brengen naar de recyclageparken van Bornem én Sint-Amands. Zeer uitzonderlijk zullen er in die periode huisvuilcontainers staan, zodat de inwoners van Bornem hun officiële huisvuilzakken daar kwijt kunnen. Enkel officiële huisvuilzakken van Bornem worden geaccepteerd. Je bent trouwens geen toegangsbeurt kwijt als je enkel met huisvuil komt.

Inwoners van de gemeente Putte van wie het afval niet opgehaald was op 21 december, zouden normaal vandaag, 22 december, een vervangophaling zien langskomen. Deze vervangophaling wordt verzet naar vrijdag 23 december. (cvr)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Berlaar