Het verhaal van Ingrid en haar dochter greep vele lezers aan. © Jan Van der Perre

Beste lezers uit Hove: dit was jullie jaar!

Onze artikels uit Hove vielen duidelijk in de smaak in 2022. Jullie hebben ze namelijk meer dan driehonderdduizend keer gelezen. In de top drie staan de verhalen van Ingrid die haar dochter steunt in de strijd tegen anorexia, van Christophe die aan een aanslag in Oslo ontsnapt en een Hovese student die werd veroordeeld voor verkrachting. Dit was 2022 in Hove!

Filip Spoelders

De Hovenaren kregen het afgelopen jaar stevige verhalen voorgeschoteld. Hun dorpsgenote Ingeborg Loyens ging van start met een steunactie om de hoge kosten van de behandeling van haar dochter te kunnen betalen. De 19-jarige Rosie strijdt namelijk tegen anorexia. Het verhaal kwam bij meer dan 24.000 lezers binnen.

En terwijl Christophe Proost in Oslo nipt aan een aanslag ontsnapte, werd een Hovese student in een verkrachtingszaak veroordeeld tot vier jaar cel, waarvan twee jaar met probatie-uitstel. De uitspraak beroerde zelf de politiek aangezien Vlaams minister Zuhal Demir snel aangaf dat de straf te laag was.

Gelukkig kwam er ook positief en ondernemend nieuws van onder de Hovese kerktoren. Het is een kleine winkelstraat, maar de Kapelstraat begint stilaan meer troeven te krijgen. Boetiek Follie, dat zijn eigen kledingmerk lanceerde in 2022, is al even aanwezig in het centrum. Enkele weken geleden kwam er nog een dameskledingwinkel bij met Bold Baguette en volgend jaar verhuist Vrou van Boechout naar Hove. Op die manier is het dorp op weg om een modegemeente te worden.

Mike en Yana zorgden voor een plaatselijke kledinglabel. © RR

Het was eveneens aangenaam om naast Hove Centraal ook Hove Zuid te zien opengaan. Hove heeft nochtans maar één station, want deze twee horecazaken, die onder dezelfde koepel werken, willen de gemeente ook in zijn 751ste jaar verder culinair op de kaart zetten.

Volg het nieuws over Hove ook in 2023 op de voet

Like onze Facebook-pagina Gazet van Hove

Schrijf je hier in voor onze gemeentenieuwsbrief

Wil je zelf nieuws melden? Mail dan Filip Spoelders via filip.spoelders@skynet.be

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Dit was 2022