Gerda is sinds september weer thuis.  © rr

Beste lezers uit Vorselaar: dit was jullie jaar!

Vorselaar -

Onze artikels uit Vorselaar vielen duidelijk in de smaak in 2022. Jullie hebben ze namelijk meer dan 1.041.700 keer gelezen. In de top drie staat bovenaan de vaststelling dat Vorselaar een gemeente is zonder schuld. Ook het verhaal van een in de Kempen gestolen pup die een half jaar later opduikt in Berchem, is gretig gelezen. Een verkeersincident waarbij een automobilist wielertoeristen ten val bracht, staat op drie.

Marc Peeters

Dat Vorselaar een van de amper twee Antwerpse gemeenten is met 0 euro schulden, kon op flink wat belangstelling rekenen. Burgemeester Lieven Janssens (ActieV) mocht de basis voor een schuldenvrije gemeente uitleggen en hield het vrij eenvoudig. “Doe geen grote investeringen waarvoor je de middelen niet hebt.”

Toekomstige burgemeesters kregen ook de tip mee om zo veel mogelijk werkzaamheden in eigen beheer uit te voeren. Nog een truc is goed te weten waar er allemaal subsidiëring voor mogelijk is en die ook weten te bekomen.

Burgemeester Lieven Janssens. © Marc Peeters

En er was nog meer goed nieuws te rapen in Vorselaar. Brian Pauwels en Kay Peeters konden samen met hun vier kinderen Aliyha, Nona, Vic en Jules begin september hun geluk niet op toen Gerda plots terecht was. Gerda is de hond van het gezin die in maart werd gestolen uit de tuin.

De gezinsleden waren even een frietje gaan halen en toen ze terugkeerden, was Gerda, toen nog geen half jaar oud, verdwenen. Sporen maakten duidelijk dat er iemand in de tuin was geweest en de hond, een kruising van teckel en jack russell, had meegenomen. Een half jaar bleef het stil, tot plots op een avond in september de Antwerpse politie aan de telefoon hing. Gerda was op straat aangetroffen in Berchem en naar de politie gebracht. Via de chip kon de politie het dier identificeren. Waar Gerda heeft gewoond, blijft onduidelijk, maar ze was gelukkig wel goed verzorgd.

Klaas en Martijn Remmen. © Jan Van der Perre

Klaas en Martijn Remmen groeiden op in Baarle-Hertog, maar zijn ondertussen naar Vorselaar verhuisd. Ze maken naam als restaurateurs van bekende kunstwerken van onder meer George Minnen en Jean-Michel Folon. Die staan op drukbezochte plaatsen zoals de Senaat in Brussel of de zeedijk in Knokke. Maar wanneer ze iets mankeren, dan mogen ze een reisje maken naar Vorselaar.

Volg het nieuws over Vorselaar ook in 2023 op de voet.

Like onze Facebook-pagina: Gazet van Vorselaar

Schrijf je hier in voor onze gemeentenieuwsbrief

Wil je zelf nieuws melden? Mail dan Marc Peeters via m.peeters@telenet.be

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Dit was 2022