In haar eerste boek wil de Puurse auteur A. Lilou de taboes rond BDSM doorbreken  © RR

Beste lezers uit Puurs-Sint-Amands: dit was jullie jaar!

Puurs-Sint-Amands -

Onze artikels uit Puurs-Sint-Amands vielen duidelijk in de smaak in 2022. Jullie hebben ze namelijk bijna 900.000 keer gelezen. In de top tien staan onder andere verhalen over de pas gekochte mountainbike die gestolen werd bij Decathlon, over racisme bij een voetbalclub, over Studio 100 en natuurlijk over de grasbranden. En blijkbaar lusten jullie het ook iets pikanter, want ook het artikel over het boek van de Puurse auteur A. Lilou rond de taboes van BDSM werd heel goed gelezen. Dit was 2022 in Puurs-Sint-Amands!

Ward Bosmans

Je zal het maar meemaken… Erwin Lambrechts (36) uit Puurs ging in juli zijn nieuwe mountainbike ophalen in de Decathlon-winkel in Schelle. Terwijl hij bijbehorende fietsschoenen aan het passen was, werd zijn fiets onder de neus van het personeel gestolen.

Volgens de sportwinkel was de fiets op dat moment al eigendom van Erwin. Hij was dus zijn geld én zijn fiets kwijt. Gelukkig kreeg hij enkele dagen later een fiets in bruikleen van Decathlon en werd er een regeling uitgewerkt waardoor alles toch nog goed kwam.

De voorbije zomer werd Klein-Brabant enkele keren getroffen door grasbranden. Dat was onder meer het geval in Wintam en Liezele. In totaal waren er in juli en augustus een tiental van dergelijke branden. De politie en de brandweer vermoedden daarom kwaad opzet.

Tom Lemmens nam in mei ontslag als voorzitter van Kalfort Puursica. Hij deed dat naar aanleiding van een artikel in Gazet van Antwerpen over een racistisch incident bij een jeugdwedstrijd van zijn club. Maar ook na zijn ontslag bleef de ex-voorzitter flink van zich afbijten. “Nooit, maar dan ook nooit zal ik mij inhouden voor de woke-gemeenschap”, liet hij noteren.

We moeten daar niet flauw over doen: seks verkoopt altijd. In juni verscheen het eerste boek van A. Lilou (33) uit Puurs. Met Verborgen verlangens wil ze vooral de taboes doorbreken die bestaan rond sekswerk en BDSM. “Ik hoop dat de lezers van het boek vooral hun eigen verlangens en prikkels de vrije loop laten. Want daar staan wij als mens nog te veel op de rem. Druk eerder op het gaspedaal, maar altijd met het nodige zelfrespect, vertrouwen en respect naar anderen toe”, vertelde Lilou aan onze reporter.

Volg het nieuws over Puurs-Sint-Amands ook in 2023 op de voet

Like onze Facebook-pagina: Gazet van Puurs-Sint-Amands

Schrijf je hier in voor onze gemeentenieuwsbrief

Wil je zelf nieuws melden? Mail dan Ward Bosmans via wardbosmans@telenet.be

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Dit was 2022