Bogdan Vanden Berghe hoopt als voorzitter progressieve kiezers aan te trekken. © Jan Van der Perre

Bogdan Vanden Berghe verkozen tot voorzitter Groen Antwerpen: opstap naar lijsttrekkerschap in 2024?

Antwerpen -

Bogdan Vanden Berghe is dinsdagavond verkozen tot de nieuwe voorzitter van Groen Antwerpen. Hij moet de partij klaarstomen voor de gemeenteraadsverkiezingen in 2024. Vanden Berghe wil met zijn partij de stem van de progressieve Antwerpenaar zijn.

Sacha Van Wiele

LEES OOK. Bogdan Vanden Berghe, politiek directeur van Groen, richt zich nu op Antwerpen: “Lijsttrekker in 2024? Ik sluit het niet uit”

Vanden Berghe is nationaal politiek directeur van Groen. Samen met Antwerps Groen-fractieleider Ilse van Dienderen zullen ze het gezicht zijn van de Antwerpse groenen. De partij hoopt zich onmisbaar te maken en als derde coalitiepartner te kunnen aantreden naast N-VA en Vooruit.

“We zien op dit moment de as N-VA-Vooruit aan het werk, en de progressieve stem weegt gewoon niet genoeg”, zegt Vanden Berghe. “De zelfverklaarde ‘Grote Verbinding’ is niet meer dan de scheiding van tafel en bed. Met een sterker progressief blok zou dat niet waar zijn. Het is tijd voor verandering. Antwerpen is uit balans. Overal zie je de littekens die de stad verminken: het Operaplein en de zielige ‘groene oase’ aan het Mediaplein. Er wordt bespaard op cultuur, jeugd en de dienstverlening aan de Antwerpenaar. En op vlak van mobiliteit is het niet uit balans, er is gewoon géén balans meer.”

Het voorzitterschap zou de eerste stap zijn voor Vanden Berghe naar het lijsttrekkerschap van Groen Antwerpen in 2024.

Vanden Berghe krijgt in het partijbestuur gezelschap van ondervoorzitter Giuliana Chirinos en secretaris Annelies Aertbeliën.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Politiek Antwerpen