©  BELGA

Red Lions winnen met 3-0 van Duitsland en sluiten WK-voorbereiding ongeslagen af

De Red Lions zijn klaar om hun wereldtitel te verdedigen op het WK hockey, van 13 tot 29 januari in India. In hun laatste voorbereidingsmatch wonnen ze dinsdag vlot met 3-0 van Duitsland in Cadiz.

Bron: BELGA

Op die manier bleven de olympische kampioenen ongeslagen in hun vijf vriendschappelijke duels die ze afwerkten op stage in Zuid-Spanje, met voornamelijk tegenstanders die ze zullen ontmoeten in de poulefase op het aankomende WK.

Tegen de Duitsers, vierde van de wereld en de grootste concurrent in groep B in India, troffen Alexander Hendrickx (2x) en Tom Boon raak.

Eerder namen de Red Lions, tweede van de wereld, de maat van Zuid-Korea (6-2), Wales (7-2), Japan (4-2) en Spanje (5-0).

België schiet op 14 januari uit de startblokken tegen Zuid-Korea (FIH 10). Op 17 januari volgt een duel met Duitsland en op 20 januari is Japan (FIH 16) de tegenstander.

Groepswinst betekent een rechtstreeks ticket voor de kwartfinales, terwijl de nummers 2 en 3 nog een barragematch (achtste finales) zullen moeten afwerken tegen de nummers 3 en 2 van poule A. In die groep zitten onder meer Australië, Argentinië en Frankrijk.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Hockey