De Saudische prins Abdullah bin Musa’ad (rechts). ©  GMAX AGENCY

Saudische prins van Beerschot heeft ‘substantieel’ overnamebod voor Sheffield United aanvaard

Sheffield United lijkt van eigenaar te zullen veranderen. De United World Group van de Saudische prins Abdullah bin Musa’ad heeft een overnemer gevonden voor de Engelse tweedeklasser. Als de verkoop effectief doorgaat, dan wordt Beerschot de grootste club van United World.

kofr

* Update om 16u11

Na meer dan een jaar zoeken heeft United World eindelijk een overnemer gevonden voor Sheffield United. Vorige zomer leek de verkoop van de Engelse tweedeklasser al beklonken toen de Amerikaanse zakenman Henry Mauriss een bod van 115 miljoen pond, ruim 130 miljoen euro, had uitgebracht. Maar de deal ketste in een vroeg stadium van de onderhandelingen af. Dit keer zou de overname meer kans op slagen hebben, zo weet The Examiner Live. United World heeft een ‘substantieel’ overnamebod van een niet nader genoemde koper aanvaard, de English Football League (EFL) buigt zich de komende dagen en weken over de fondsen en de waarachtigheid van het businessplan van de nieuwe potentiële eigenaar.

©  REUTERS

Meerwaarde gecreëerd

De verkoop van Sheffield United zou prins Abdullah alvast geen windeieren leggen. Ook het nieuwe bod op Sheffield United is een veelvoud van wat de Saudische prins heeft betaald om The Blades in handen te krijgen. De eerste vijftig procent van de aandelen kocht hij in 2013 voor tien miljoen pond, de andere helft vergaarde hij in 2019 via een rechtszaak voor nog eens vijf miljoen pond. Doorheen de jaren bouwde de prins zijn imperium aan clubs verder uit. Naast Sheffield United heeft United World ook Beerschot, Châteauroux, Kerala United en Al Hilal United in de portefeuille.

Bij Beerschot wil niemand reageren op het nieuws van een eventuele verkoop van de zusterclub in Engeland. Het is dan ook nog zeer onduidelijk wat dat voor Beerschot zou betekenen. De Antwerpse club kreeg onlangs een tijdelijk transferverbod opgelegd omdat het een deel van de transfersommen voor twee nieuwe spelers, Apostolos Konstantopoulos en Nökkvi Thórisson, niet tijdig had betaald. Volgens de club worden die achterstallige betalingen eerstdaags weggewerkt en zal het in januari opnieuw inkomende transfers kunnen realiseren. Het is voorlopig afwachten of het geld van de verkoop van Sheffield United dan al een eerste keer van pas kan komen.

MEER OVER K. Beerschot V.A.

Aangeboden door onze partners