Archiefbeeld. © rr

Minderjarige dealer opgepakt in lopend drugsonderzoek

Antwerpen -

De Antwerpse politie heeft vrijdag een 17-jarige jongeman opgepakt in een lopend drugsonderzoek. Bij de huiszoeking trof de politie meerdere dosissen cocaïne aan, de jongeman had zelf nog een dosis en een grote som cash geld op zak.

nelo

Vrijdag ging het wijkondersteuningsteam (WOT) Centrum over tot een huiszoeking op het adres van een minderjarige verdachte in een lopend drugsonderzoek. “De jongere zelf was niet thuis bij hun aankomst. De politie vond wel negentien dosissen cocaïne”, vertelt Wouter Bruyns, woordvoerder van de Antwerpse politie.

Na een tijdje kwam de verdachte wel thuis en kon hij gearresteerd worden. “De jongeman had nog een dosis cocaïne op zak en een kleine 500 euro cash geld. De 17-jarige is overgebracht naar het cellencomplex en na verhoor voorgeleid bij de jeugdrechter”, zegt Bruyns.

Het WOT Centrum kon zaterdag nog twee drugsdealers arresteren. Zo merkte de politie die middag een man op die kort een pand bezocht in de Paleisstraat. “Bij controle bleek dat de man 6,8 gram cannabis op zak had. De man gaf ook meteen toe dat bij hem thuis nog meer drugs lagen”, aldus de woordvoerder.

Bij een huiszoeking vond de politie bijna 140 gram cannabis, verpakkingsmateriaal en een som geld. De verdachte van 20 jaar wordt voorgeleid bij de onderzoeksrechter voor handel in verdovende middelen. Daarna is hij onder voorwaarden in vrijheid gesteld.

Spacecake

Niet veel later zag het team tussen de Lange Batterijstraat en de Balansstraat hoe een man contact maakte met twee meisjes van 14 en 15 jaar. Bij controle kwam de politie erachter dat de meisjes spacecake bij hadden. De verdachte kon in de Belegstraat staande gehouden worden. Hij had nog 35 gram cannabis op zak en wat geld.

Bij hem thuis trof de politie 1,4 kilo cannabis, verpakkingsmateriaal en verschillende weegschalen aan. “De twintigjarige is gearresteerd en werd voorgeleid bij de onderzoeksrechter. Die heeft de verdere aanhouding bevolen”, aldus Bruyns. (nelo)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners