Pascal Pilotte verlaat de Steenbakkers vanwege een ernstige ziekte: “Vanaf nu ben ik hun eerste supporter.” © GOYVAERTS

Rupel Boom ziet trainer Pascal Pilotte vertrekken: “Mijn gezondheid gaat nu voor”

Geen voetbal zaterdagavond in Boom. De ref oordeelde voor de match dat er kon gespeeld worden, maar kwam daar op terug nadat de coach van Francs Borains op hem had ingepraat.

Zo viel meteen ook het doek voor trainer Pascal Pilotte. Hij nam begin november over van Stéphane Demets en liet Rupel Boom meteen beter voetballen én punten pakken. Maar de komende maanden kampt de coach met andere zorgen. “Ik ben ernstig ziek en moet nu een andere strijd aangaan”, aldus Pilotte. “Het is met pijn in het hart dat ik de club verlaat, maar mijn gezondheid gaat voor. Vanaf nu ben ik de eerste supporter van deze spelersgroep. Die jongens verdienen dat. Ze hebben hard gewerkt de voorbije weken en ik ben er van overtuigd dat ze een sterke terugronde zullen spelen en het behoud verzekeren.”

Zo komt er vervroegd aan einde aan de samenwerking tussen Rupel Boom en Pilotte. “Ik was ook graag gewoon aan het werk gebleven maar dat is gezien mijn huidige situatie niet mogelijk. Maar in voetbal weet je nooit. Ik hoop over enkele maanden weer gezond te zijn en dan kan er misschien opnieuw gepraat worden over een functie binnen de club. Ik kan alleen niet verwachten dat ze al die tijd op mij wachten.”

Wie de groep vanaf nu zal leiden is nog niet duidelijk. De naam van Urbain Spaenhoven duikt opnieuw op in Boom. Hij is de meest succesvolle coach uit de Boomse geschiedenis en kende al twee ambtstermijnen bij de Steenbakkers. Ondertussen werden voormalig voorzitter Walter Leijs en sportief verantwoordelijke Kamiel Coenaerts aangesteld om de club voorlopig uit de nood helpen met de dagelijkse werking. Hun eerste taak is het vinden van een nieuwe trainer. (pni)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Lagere reeksen