©  Joris Herregods

Atheneum Deurne viert 85-jarig bestaan met nieuw logo en winterfeest

Deurne -

Het Atheneum van Deurne bestaat 85 jaar en stelde naar aanleiding van die verjaardag zijn nieuw logo voor. Dat gebeurde vrijdagmiddag tijdens Winter Wonderland, een winterfeest om het einde van de examens te vieren. “Het Atheneum is een oude dame, maar ze straalt nog steeds”, zegt directeur Sandra Simokovic.

Jan Stassijns

De leerlingen van het Atheneum van Deurne vierden vrijdag de laatste dag van de examens. De school organiseerde daarom Winter Wonderland, een winterfeest met verschillende activiteiten voor de leerlingen zelf, maar ook voor ouders en buurtbewoners.

De leerlingen, leerkrachten en ouders staken ook zelf de handen uit de mouwen. Zo verkochten ze zelfgemaakte gebak, verse muntthee en stond er tweedehandswinkeltje met kledij opgesteld. De helft van de opbrengst gaat naar De Warmste Week, met de ander helft worden andere schoolactiviteiten ondersteunt. Zoals de eindejaarsreis van de zesdejaars naar Italië. “Daar kijken we al naar uit sinds het eerste jaar”, vertellen Loukili Ikram (17) en Aya Aktaou (17) die het kledingkraampje bemannen. “En via verschillende activiteiten, zoals frietjes op donderdag, proberen we daar geld voor in te zamelen.”

Zesdejaars Loukili Ikram (17). © Joris Herregods 

Nieuw logo

Behalve Winter Wonderland stond er vrijdag nog iets bijzonders op het programma, namelijk de voorstelling van het nieuwe logo van de school. En dat valt duidelijk in de smaak. “Het is heel mooi”, vinden Loukili en Aya. “Moderner ook. Het vorige leek wat op een rolstoel, dus dit is wel een verbetering. (lachten).

Directeur Sandra Simokovic is ook erg blij met het resultaat. “Ik ben hier nu vier jaar directeur, heb hier 22 jaar lesgegeven en ben hier als kind ook naar school geweest”, vertelt ze. “Ik heb al wel een aantal schoollogo’s zien passeren. Maar nu was het hoog tijd voor een nieuw. En het is een mooie manier om ons 85-jarig bestaan te vieren.”

Het Atheneum Deurne heeft een nieuw logo. ©  Joris Herregods

Het logo verwijst op verschillende manieren naar het Atheneum. De vakjes verwijzen naar de typische ramen van het schoolgebouw, dat erkend is als monument. Ook de kleuren komen terug in het gebouw. “En de iconen verwijzen naar delen van het gebouw, maar ook naar onze richtingen”, zegt Simokovic. “Het is moderner, speelser en herkenbaar voor ons en onze leerlingen. We zijn er heel blij mee.”

Aan de ingang van de school konden de leerlingen vrijdag ook schoolmateriaal kopen, zoals potloden, met het nieuwe logo op. “En als ze een euro extra betalen, mogen ze aan het rad draaien”, legt de directeur uit. “Dan maken ze kans op een extraatje van de leerkrachten.”

En die extraatjes lopen erg uiteen. Sommige leerkrachten trakteren op snoepjes, ander gaan een halve dag in vrouwenkleren voor de klas staan of zingen een liedje. Een leuke extra motivatie voor de leerlingen om het goede doel te steunen, want ook die centjes gaan naar De Warmste Week.

Het rad. ©  Joris Herregods

Het nieuwe logo van het Atheneum Deurne © Joris Herregods 

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners