Bart Wauters, Heleen Van Aken en Katia De Pooter bij het logo van het nieuwe festival. © Joris Herregods

Festival Kukelekunst brengt cultuur voor de hele familie naar Bornem

Bornem -

Kukelekunst heet het nieuwe familiefestival van cultuurcentrum Ter Dilft in Bornem. De bib en het cultuurcentrum slaan de handen in elkaar om een creatief programma aan te bieden op zaterdag 15 april. “We boksten een programma in elkaar vol inspirerende voorstellingen, leuke workshops, plezierige randanimatie en veel meer”, vertelt Heleen Van Aken van Ter Dilft.

Guy Delforge

“Er was al een tijdje geen cultureel familiefestival meer in Bornem en we zagen een gaatje dat we met heel veel enthousiasme opnieuw willen opvullen”, zegt Heleen Van Aken van Ter Dilft. “Met de bib en cultuurcentrum Ter Dilft, die in hetzelfde gebouw huizen, zoeken we inhoudelijk en organisatorisch steeds meer de samenwerking op. We werken met beide diensten rond thema’s die elkaar raken en hebben allebei een uitgebreide werking naar de familiedoelgroep. Dat we de handen in elkaar slaan voor zo’n festival is dus eigenlijk heel logisch.”

“We gingen aan de slag om een gloednieuw concept uit de grond te stampen en gingen enthousiast aan het werk om een programma in elkaar te boksen, vol inspirerende voorstellingen, leuke workshops, plezierige randanimatie en veel meer”, zegt Van Aken. “Maar ook boeken en verhalen zullen er een plaatsje krijgen. Bij Kukelekunst willen we kinderen van jongs af aan laten broeden op creativiteit. We mikken daarbij op een publiek van 3- tot 12-jarigen en hun familie.”

Nieuw concept

“Voor deze eerste editie in 2023 staan er alvast enkele prikkelende theatervoorstellingen op de agenda van onder andere theater FroeFroe en 4HOOG. Het programma wordt in het voorjaar nog verder aangevuld, maar gecombineerd met voorleesmomenten, kortfilms, knutselactiviteiten en straattheater wordt het sowieso een namiddag om van te smullen.”

Kukelekunst vindt plaats tijdens het laatste weekend van de paasvakantie, op zaterdagnamiddag 15 april in en rond Ter Dilft. De catering wordt verzorgd door het Cultuurcafé, dat zich eveneens op de site bevindt.

© Joris Herregods

Haantjes-de-voorste

De ticketverkoop voor het festival gaat pas van start op 6 februari. “Maar de eerste tickets geven we alvast weg aan tien haantjes-de-voorste”, zegt Van Aken. “Op onze website kunnen kinderen vanaf nu een kleurplaat downloaden waar ze zich creatief op kunnen uitleven. Uit alle tekeningen die ons voor 22 januari bereiken, kiezen we tien winnaars die de eerste gouden tickets bemachtigen.”

www.terdilft.be

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners