Leerlingen rennen en zingen zich warm: Cordulathon levert 4.636 euro op voor Appel & Ei

Schoten -

Onder aanvoering van de sportieve, muzikale, maar ook sociaalvoelende meester Steven Van Tichelen en juffen Vanessa Van Orshaegen en Anouk Peeters zamelde de vrije basisschool Sint-Cordula liefst 4.636 euro in voor haar dit jaar heel bewust uitgekozen goede doel: de lokale sociale kruidenier Appel & Ei. Dat deden ze met een geslaagde Cordulathon in het park van Schoten.

Het kwik in de Schotense thermometers klom woensdagochtend nauwelijks boven het vriespunt. Maar daardoor lieten de vierhonderd jongens en meisjes van Sint-Cordula zich niet afschrikken. Samen met hun meesters en juffen stapten ze van het centrum eerst in een goed tempo naar het gemeentepark. Daar had meester Steven Van Tichelen een loopparcours van zowat één kilometer afgebakend met start en aankomst op de atletiekpiste.

Drie snelle en mondige vijfdejaars van Sint-Cordula: Kira, Cis en Yarne. © Jan Auman

Snelle Cis

Wie zich fit genoeg voelde, mocht een halfuurtje lopen of stappen om de gemaakte belofte tegenover de vele sponsors waar te maken. Onder meer Cis Hoskens (10), die liefst zes rondjes afwerkte, Yarne Beniest (10) en Kira Van Bladel (10) brachten de sportieve uitdaging tot een goed einde. De luide muziek die zoals bij een festival uit de luidsprekers galmde, hielp de kinderen om door te zetten. Maar er was nog een motivatie.

“We zijn onlangs op bezoek geweest bij de sociale kruidenier in de wijk Bloemendaal”, vertelde Cis na aan komst. “We hebben daar zelf gezien hoe vrijwilligers mensen helpen die zelf niet genoeg centen hebben om in de gewone supermarkt gezond eten te kopen. Daarvoor wilde ik me best graag moe maken.”

Appel & Ei-vrijwilligers Lieve Willems en Christ’l Lauryssens stonden te kijken van het enthousiasme van de jonge deelnemers, die na afloop nog genoeg adem overhadden om luidkeels het Cordulalied te zingen, onder begeleiding van de polyvalente meester Steven. “Dat ze ook nog eens 4.636 euro hebben ingezameld, overtreft echt alle verwachtingen”, aldus de Appel & Ei-afvaardiging.

Dat de drukbezige juffen en meesters bij het vertrek vanuit de school de grote cheque vergaten mee te nemen zodat die niet in het park overhandigd kon worden, vonden Lieve en Christ’l helemaal niet erg.

Meester Steven Van Tichelen gaf de toon aan, zowel voor de actie als de vertolking van het luid meegezongen Cordulalied. © Jan Auman

Ook leerlingen klant bij Appel & Ei

De relatie tussen Sint-Cordula, gelegen in het centrum en bevolkt door een erg diverse groep leerlingen, en de sociale kruidenier kent meerdere dimensies. Beleidsondersteuner Nadia Bosshard legt uit: “De laatste jaren worden wij als school vaker geconfronteerd met kansarmoede. Sommige gezinnen van leerlingen op onze school zijn noodgedwongen zelf klant bij de sociale kruidenier. Zo kunnen zij hun winkelmand toch nog goedkoop vullen met noodzakelijk voedsel, genieten ze van de huiswerkbegeleiding die Appel & Ei organiseert, leren ze andere gezinnen kennen,… Het spreekt voor zich dat we ons wilden dubbel plooien om iets terug te doen..”

Terug aangekomen op school stond alle leerlingen een dampende beker warme chocomelk te wachten. En of ze die dubbel en dik verdiend hadden. De kleuters stappen voor hetzelfde goede doel donderdag door het centrum van Schoten tijdens een lichtjeswandeling. (jaa)

Lieve en Christ’l van Appel & Ei ontvingen hun cheque met het indrukwekkende bedrag van 4636 euro uiteindelijk op school. © Jan Auman

Meester Steven met de delegatie van Appel & Ei. Op de achtergrond de deelnemers aan de Cordulathon. © Jan Auman

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners