Renée en Alex presenteren hun tienerlingerie. © koen fasseur

Twaalf meisjes adviseren startend bedrijf over juiste tienerlingerie: “Niet sexy, maar ook niet kinderachtig”

Strawberry Secrets is een opvallende starter, die tienerlingerie op de markt brengt. Een niche in de modewereld met ondertussen een internationale uitstraling. Opvallend: twaalf meisjes tussen 12 en 18 zetelen in een raad van advies en er zijn nog meisjes welkom om mee te doen. Eén van de stelregels: tienerlingerie mag zeker niet te sexy zijn, maar evenmin kinderachtig.

Vicky Buelens (47) begon haar bedrijfje eerder toevallig. Omdat haar twee tienerdochters het moeilijk vonden om hun eerste behaatje te kopen, besloot mama Vicky er dan maar zelf te maken. Met veel vallen en opstaan lukte dat. Er waren wel meer dan 90 prototypes nodig voor de dochters helemaal tevreden waren over hun eerste lingerie.  

Eerst kwam een webshop die succes kende. Dan werd overgestapt naar een fysieke winkel in de Groendalstraat in Antwerpen. De tienerlingerie sloeg aan en dus werd gedacht aan uitbreiden. Dankzij een crowdlening werd 150.000 euro verzameld en dat bracht het bedrijfje in een stroomversnelling. Vicky Buelens: “We dienden bij Flanders Investment & Trade een aanvraag in om deel te nemen aan een handelsmissie naar de Verenigde Staten. Met succes, we kijken uit naar een rondreis in Californië waar we in contact komen met de belangrijkste vertegenwoordigers van lingerie. Begin volgend jaar zijn er dan nog belangrijke beurzen in Parijs en New York.”

Tienerinspraak

Vicky Buelens is er niet voor honderd procent zeker van, maar ze denkt dat Strawberry Secrets het enige bedrijf is in ons land met een raad van advies die enkel bestaat uit tieners. “Voor ons product is het belangrijk dat we een vinger aan de pols houden bij tienermeisjes. Wat leeft bij hen, wat willen ze, waarmee zijn ze bezig … op al die vragen kunnen die meiden zelf het beste antwoord geven.”

Dochters Alex (16) en Renée (13) Stroobants zetelen uiteraard in de eerste adviesraad, die in januari van start gaat. Alex: “Mijn ervaring binnen Strawberry Secrets is tot nog toe beperkt tot klanten helpen en adviseren in de winkel in Antwerpen. Dat ligt me wel. Ik ben ook mee geweest naar Tunesië waar een deel van de productie gebeurt. We gingen daar naartoe voor een kwaliteitscontrole. De leiding van het bedrijf was in handen van een vrouw en de mannen zaten er achter de naaimachines. Van girlpower gesproken.” Jongere zus Renée werkt het liefst achter de schermen en vindt het leuk om mee de stock in de gaten te houden.

Vicky Buelens ontwierp zelf de eerste behaatjes. © koen fasseur

Alex: “De Raad van Advies wordt telkens voor één jaar samengesteld. Alleen meisjes tussen 12 en 18 kunnen zetelen. Zij zijn een heel belangrijke doelgroep en dus is het belangrijk dat we naar hen luisteren en hun adviezen ernstig nemen. Tienerlingerie mag niet te sexy of te kinderachtig zijn. De adviesraad gaat dan ook mee bepalen hoe de nieuwe collecties er zullen uitzien.”

De raad van advies komt vier keer per jaar samen in de winkel in Antwerpen. Vicky Buelens: “Het mag geen saaie bedoening worden. Er komen ook videocalls en het staat iedereen vrij om al dan niet mee te doen met komende fotoshoots. Ook ontspannende activiteiten maken deel uit van de agenda van deze adviesraad. Hoe en wat moeten we nog bepalen. Meisjes die zin hebben om in onze raad te zitten, mogen me mailen met hun motivatie.”

(Erik Vandewalle)

www.strawberrysecrets.store

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners