Peter Genyn met zoontje Vico (2,5) en toen hij goud won op de Paralympics in Tokio in 2020. ©  Jan Van der Perre, Reuters

Rolstoelracer Peter Genyn schrijft levensverhaal neer in boek: “Als je dit meemaakt, kan je niet anders dan terugvechten”

Peter Genyn (45) heeft veel pech gehad in zijn leven. Te veel om met een normale portie wilskracht de baas te kunnen, zou je denken. Voor Peter Genyn, die op zijn 16de in een ondiepe vijver dook, zijn nek brak en verlamd geraakte, lijken andere normen te gelden. Op zijn 25 was hij wereldtop in het rolstoelrugby, maar na een dom ongeval moest hij kappen met zijn geliefde sport. Hij vond zichzelf opnieuw uit en werd in Rio olympisch kampioen atletiek. Op de Spelen in Tokio werd zijn rolstoel gesaboteerd. Genyn won toch goud, met een stoel die met ducttape en kabelbindingen aan elkaar hing. Met zijn ongelooflijk levensverhaal, dat hij nu neerschreef in een boek, trekt de topsporter langs bedrijven en scholen. “Ik schrik er nog altijd van hoe mijn verhaal mensen kan inspireren”, zegt hij. “Dat ik altijd alles heb gegeven om het maximaal haalbare te bereiken, is niet zo uniek. Als je dit meemaakt, kan je niet anders dan terugvechten.”

Karin Vanheusden
Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Keuze van de Redactie

MEER OVER