Archiefbeeld. © RR

Twee bestuurders testen positief op drugs

Herentals, Olen, Vorselaar, Herenthout, Grobbendonk -

Zaterdagavond en -nacht hield de lokale politie Neteland een Wodca-actie op drie verschillende locaties in de zone. De actie begon al rond 17u zodat de ploegen ook preventieve controles konden doen in het kader van woninginbraken.

In totaal werden er 590 voertuigen gecontroleerd. 12 bestuurders waren onder invloed van alcohol of drugs. “Tien personen legden een positieve ademtest af. Drie bestuurders bliezen alarm en zeven bestuurders bliezen positief. Op basis van de resultaten van de ademtests werden er twee rijbewijzen ingetrokken voor een periode van vijftien dagen”, weet korpschef Dirk Van Peer.

“Bovendien testten twee bestuurders positief op drugs. Ook hun rijbewijzen werden ingetrokken voor vijftien dagen.” De lokale politie Neteland zette vijftien medewerkers in. Er werden ook pv’s opgemaakt voor drugsbezit en niet verzekerd voeren. “Als lokale politie blijven we sterk focussen op veiligheid in het verkeer en we zullen dergelijke acties dan ook blijven organiseren”, besluit Van Peer. (mph)  

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners