Het vaccinatiecentrum draait sinds februari 2021. © Filip Spoelders

Vaccinatiecentrum Zora sluit na meer dan 277.000 prikken in bijna twee jaar

Lint -

In vaccinatiecentrum Zora van Lint worden donderdag de laatste spuitjes als bescherming tegen corona geplaatst. Vanaf dan kunnen de inwoners van Mortsel, Boechout, Lint, Hove, Edegem en Kontich terecht bij hun arts, de apotheker of een thuisverpleegkundige.

Sinds februari 2021 is het vaccinatiecentrum aanwezig in de Lintse AED Studios. In die periode hielpen de medewerkers mee aan zeven vaccinatiecampagnes. Deze begonnen met de dubbele basisvaccinatie voor alle 18-plussers waarvoor 95% van de doelgroep kwam opdagen.

In september begon de campagne voor de herfstbooster. Voor sommige personen betekende dit al de vierde of de vijfde spuit. Voor deze herfstbooster zal meer dan 66% van de aangeschreven inwoners naar Lint zijn afgezakt.

In de zes aangesloten Antwerpse gemeenten was de vaccinatiegraad telkens hoger dan het Vlaamse gemiddelde, ook bij kinderen en tieners. In totaal zullen er in Lint meer dan 277.000 spuitjes in een arm of ander lichaamsdeel zijn terechtgekomen. Maar donderdag gaan de deuren van het vaccinatiecentrum wel degelijk dicht. (fisp) 

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners