Ibou juicht nadat hij met een mooie kopbal de 1-1 op het scorebord heeft gezet. © GOYVAERTS

City Pirates wint derby met veldspeler Omeruo in doel: “Deze zege was broodnodig”

City Pirates trok aan het langste eind in een duel onderaan het klassement tegen Jong Beerschot. Na de rust pakte doelman Verbist rood bij een 1-1-stand, waardoor veldspeler Omeruo moest depanneren in doel. Toch namen de Piraten door een elfmeter van El Mokadem de overwinning mee naar huis.

Stijn Druant

De Merksemnaren, zonder T1 Spencer Verbiest op de bank, zagen Jong Beerschot via een fraai doelpunt al snel op voorsprong komen. Meteen werk aan de winkel voor de City Pirates en dat had de ervaren Ibou snel begrepen. Met een rake kopbal verwerkte hij een goed aangesneden vrije trap in doel: 1-1. Beide Antwerpse ploegen kregen nog één kans voor de rust, maar verder viel er weinig te noteren. “We zagen twee ploegen met vooral drive, want voetballend was het minder”, zag T2 Van De Velde, die vandaag de honneurs waarnam. “Dat soort voetbal krijg je als je onderin bengelt. Het moet niet mooi zijn om punten te pakken.”

In de tweede helft viel er veel meer te beleven. Verbist torpedeerde een Kielse aanvaller en werd uitgesloten. Omdat de Piraten geen reservedoelman meehadden, moest een veldspeler zijn verantwoordelijkheid nemen. “Dat doen we al enkele weken”, zei Van De Velde. “Een bewuste keuze, waar de groep voorstander van is en dat al punten heeft opgebracht. Vandaag scheelde het niet veel of het tegendeel was waar”, haalde de T2 opgelucht adem.

Spits Lucky Omeruo nam dan maar letterlijk de handschoenen op. “Dit was een uiterst belangrijke wedstrijd voor ons. We kwamen om te winnen”, sprak een nog meer dan anders glunderende Omeruo. “In het begin wachtten we wat af, maar nadien zijn ook wij gaan drukken”, zag de spits, die enkel in zijn jonge jaren tussen de palen had gestaan: “Dat ik in doel zou staan, werd nooit doorgesproken. Ook voor mij was het nieuw. Maar ik was meteen erg gemotiveerd, want we moesten echt wel winnen. Omdat ik ooit in de jeugd als keeper speelde, wist ik ergens wel dat ik het kon. Het vertrouwen was er, ik ben mezelf gebleven en gelukkig zijn de drie punten van ons”, lachte Omeruo.

Tien tegen tien

Het was een geluk bij een ongeluk dat Beerschot ook nog een rode kaart slikte. “Dat was een kantelpunt, die tweede uitsluiting heeft ons gered”, meent Van De Velde. Bovendien belandde door deze fase de bal op de stip. El Mokadem faalde niet en zette zo de 1-2-eindstand op het bord. Het kostte wel bloed, zweet en tranen: “Deze zege was zo broodnodig, maar de groepsgeest is er enkel door gegroeid. Dat zullen we ook nodig hebben tegen Lebbeke en later Turnhout”, besloot Omeruo.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Lagere reeksen