Julie Breugelmans (Bouwel) in de aanval tegen Zyta Embrechts. © mpics

Anne Op de Beeck blikt tevreden terug op Bouwelse heenronde: “We willen zo hoog mogelijk eindigen”

De vrouwen van Bouwel sloten de heenronde af met een 3-1-zege tegen Amigos Zoersel. Een zevende overwinning voor Anne Op de Beeck en co. die hierdoor stevig in de top vijf in Nationale 3 blijven. Komend weekend wacht een dubbele opdracht met wedstrijden voor de Beker van Antwerpen en de Interfederale beker.

Anne Op de Beeck blikt dan ook met de nodige voldoening terug op de voorbije maanden. “Echt sportieve ambities werden er door het bestuur en de sportieve staf niet uitgesproken. Wij als speelsters willen zo hoog mogelijk eindigen”, stelt Anne Op de Beeck. “Tot nu toe lukt dat met die vijfde plaats behoorlijk.” (lachje)

Na de zege tegen Amigos Zoersel, kamperen de Bouwelse vrouwen ook op die positie , al begon de wedstrijd na een verloren set niet al te best voor de thuisploeg. “We misten onze start volledig. Ik kan niet direct de vinger op de wonde leggen, maar vorige week op Lier was het ook van dat. Maar net als vorige week hebben we het nadien wel rechtgezet.”

Bouwel kwam na de vlotte winst van set twee langszij, maar het moest alles uit de kast halen om de derde set binnen te halen. “In die derde set hielden we elkaar tot het einde in evenwicht. Gelukkig trokken we aan het langste eind. Anders was het in de vierde set misschien anders gelopen.”

In die vierde set walste Bouwel over de bezoekers heen en won het vlot met 25-8. “Zij hadden een stevige mentale tik gekregen, terwijl wij blaakten van vertrouwen. Dit is een reeks waar iedereen van iedereen kan winnen, maar ook verliezen. Je kan bij wijze van spreken geen wedstrijd vanuit je luie zetel winnen. Je moet er iedere wedstrijd voor gaan en dat maakt het best wel leuk. Het feit dat we nu in een reeks ingedeeld werden met bijna allemaal ploegen uit het Antwerpse, maakt het seizoen nog extra leuk. Ten eerste omdat de verre verplaatsingen, die er de voorbije jaren waren, nu niet meer zijn. Ten tweede omdat we heel wat van die teams door en door kennen. Dat geeft al die wedstrijden nog iets extra’s, ook voor de supporters.”

Supporters die dit weekend zeker aan hun trekken zullen komen als Bouwel vrijdag tegen de buren uit Herenthout voor de Beker van Antwerpen speelt en zondag voor de Interfederale beker Oudenaarde ontvangt. “We willen in die bekers zo ver mogelijk geraken, maar er vooral extra matchritme in opdoen.” (mabe)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Volleybal